Èxit de participació en la xerrada “Un sol poble en un nou estat”

El passat 25 de febrer, el grup de difusió al Districte 1 (zona sud) de Sabadell per la Independència va organitzar un  acte obert, dirigit a tots els veïns –sobretot als indecisos i abstencionistes– que es van trobar a l’Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer.

SONY DSC

Va ser un intercanvi d’opinions i arguments sobre els avantatges i possibles inconvenients de la independència de Catalunya, de manera distesa i participativa. Una exposició de dubtes i neguits per avançar en el dret a decidir i en el procés obert al nostre país cap al referèndum.

Uns teníem clar que la resposta ha de ser Sí Sí i d’altres van exposar els dubtes i interrogants vers el futur independent de Catalunya. I encara uns altres manifestaren la seva opinió contrària. Però tots vam acabar amb la sensació que havíem assolit molts més elements per fonamentar les nostres opinions. Fins i tot els contraris a la independència sembla que van començar a veure una possibilitat de replantejar-se l’opinió.

I és que l’exposició dels ponents que ens acompanyaven va ser molt clara, argumentada i engrescadora!

Montserrat Chacon, coordinadora de l’Assemblea Territorial de Sabadell per la Independència (ANC), exposà el caràcter transversal de l’Assemblea Nacional Catalana, on hi som gent de totes les opinions polítiques i socials, però que tots estem d’acord a lluitar per un país socialment i políticament més just, lliure, fratern i benestant.

Sever Salvador, lingüista, de la comissió de documentació de Sabadell per la Independència (ANC), va exposar els seus arguments documentats i clars sobre la llengua i cultura.

Manel Larrosa, arquitecte, regidor d’Urbanisme durant el mandat de l’alcalde Antoni Farrés de 1979 a 1987, ens va engrescar a continuar lluitant sense defallir, amb dades sobre economia i societat molt ben fonamentades.

Tot això, acompanyat d’una allau de preguntes, respostes i opinions per part dels assistents, que van crear un ambient de civilitzada controvèrsia.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, Trobada a barris i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.