Sabadell aprova la moció en favor de la consulta del 9 de novembre

El divendres dia 26 de setembre ha estat aprovada la moció impulsada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i presentada a la nostra ciutat per CiU-Sabadell, ICV-Sabadell, Entesa per Sabadell i EUiA

Us fem un petit relat d’aquest emocionant Ple segons els motius que cada grup ha anat presentant en defensa de la consulta del 9N.

En primer lloc Carles Rossinyol, de CiU, va explicar que ara toca decidir, ara és el moment. Seguidament Virgínia Domínguez, d’Entesa per Sabadell, recorda la moció del passat mes de març on el consistori va aprovar per majoria absoluta el facilitar l’estructura i el que fes falta per convocar la consulta. Allò important és votar tant sí com sí. En el torn de ICV, Carles Marlès argumentà que l’Ajuntament ha d’estar al costat del Parlament i de la gent. El clam no es podrà aturar. Joan Mena, d’EUiA, va dir que els drets no necessiten justificació, son l’ADN de les esquerres. Per part del PSC, Ramon Burguès manifestà que la crisi econòmica i institucional només es pot resoldre democràticament. No hi donem suport perquè hi ha poques garanties, però tampoc ens hi volem oposar.

Finalment pren la paraula l’Alcalde Joan Carles Sánchez anunciant l’abstenció que ha estat determinant per a què la moció prosperés. S’inicien les votacions obtenint-se els següents resultats:

11 vots a favor (5 de CiU, 2 de EUiA, 2 de ICV, i 2 d’Entesa), 2 en contra (PP), i 10 abstencions (PSC)

Volem aprofitar per agrair a tothom que hi va poder assistir. La sala era plena a vesar, fins i tot i havia gent a fora i a la plaça de Sant Roc.

Això no ho atura ningú!

Articles relacionats:

“La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha assistit al ple extraordinari d’aquest matí i ha agraït l’abstenció del PSC, “perquè sinó no hagués estat possible” publicat per Ràdio Sabadell

“Sabadell també dóna suport a la consulta del 9N” iSabadell.cat

“Sabadell també se suma al suport al 9-N amb l’abstenció del PSC” Diari Ara

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotos obtingudes de diverses fonts

Podeu consultar la llista sencera dels municipis que van aprovant la moció a Plens municipals i a l’Associació de Municipis per la Independència.

Els ajuntaments aniran penjant imatges dels plens en un mapa que mostrarà des de quins municipis han estat preses.

Podeu descarregar-vos el text sencer de la moció a: http://1drv.ms/1uXTyZb

El proper dimecres 1 d’octubre, us avancem que els presidents de l’AMI i l’ACM convocaran a les 12 hores, a la seu de l’ACM (c. de València, 231, a Barcelona) una roda de premsa per fer la valoració final de tots els plens convocats durant aquests dies i per explicar detalls de l’acte del 4 d’octubre a Barcelona de lliurament d’aquestes actes municipals per part de tots els alcaldes al president de la Generalitat i la presidenta del Parlament, en la que serà la major concentració de batlles catalans de la democràcia.

Endavant i amb pas ferm caminant cap al 9n.

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.