Immigració a Catalunya. Per a un nou estat plural i inclusiu. Conclusions de la xerrada

El  divendres, 6 de febrer de 2015, vam col·laborar en un acte organitzat per la Vocalia de la Solidaritat de l’Associació de Veïns de Sol i Padrís a Sabadell per donar a conèixer els avantatges que pot significar per als immigrants el fet que Catalunya sigui un Estat independent. En presència d’un grup d’aquest col·lectiu, van participar com a ponents el Sr. Sana, en nom dels organitzadors; el Sr. Joaquim Heredia, en representació del Casal Cubano de Sabadell; el Sr. Hugo Colacho Ramírez, president de la FAIV (Federación de Asociaciones de Inmigrantes del Vallés); el Sr. Bubacar Balde, com a president de l’Asociación de Guinea-Bissau y Simpatizantes de Sabadell; la Sra. Martha Moreo, membre de l’assemblea sectorial d’Immigració per la Independència de l’ANC; el Sr. Gori, també de la Vocalia de la Solidaritat de l’Associació de Veïns de Sol i Padrís, i el Sr. Jordi Folch, en representació de Sabadell per la Independència.

Cada un dels ponents va exposar, des del seu punt de vista, quin ha de ser paper que considerava que han que tenir els immigrants en el procés d’independència de Catalunya, els problemes que creien que són prioritaris per aquest col·lectiu i van mostrar el seu desig de poder integrar-se plenament i participar d’aquest projecte com a ciutadans de Catalunya.

Un cop acabada aquesta part de l’acte, es va obrir un torn de preguntes i intercanvi d’opinions en el qual diverses persones del públic van exposar algunes de les seves preocupacions, van donar la seva opinió sobre el que s’havia comentat o van preguntar als diferents ponents sobre aspectes del procés.

Després de 90 minuts de debat, les conclusions a les quals podem arribar són que el procés d’independència de Catalunya interessa i preocupa a la vegada a la gran majoria del col·lectiu d’immigrants, i que en volen formar part i participar-hi activament. Alhora, però, desconeixen quins són els avantatges que tindria per a Catalunya i per als catalans un Estat propi i què poden fer per participar en el procés, aportar-hi les seves idees i col·laborar-hi. És evident, doncs, que hi ha molta feina a fer per part de les entitats que encapçalen i participen activament en el procés, com l’ANC.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, Xerrada i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.