Comunicat ANC. Signatura del preacord del Full de Ruta unitari del procés sobiranista català

Us fem arribar comunicat de l’Assemblea nacional Catalana sobre la signatura del preacord del Full de Ruta unitari del procés sobiranista català de cara a les properes eleccions del 27 de setembre.

B__yUYmWoAAx9KV.jpg largeFULL DE RUTA  UNITARI  DEL PROCÉS SOBIRANISTA  CATALÀ

 Aquest full de ruta pretén aplegar les organitzacions sobiranistes  que comparteixen l’objectiu que Catalunya iniciï un procés de transició democràtica perquè esdevingui un estat independent si així ho vol la majoria de la ciutadania.

A.   ELECCIONS PLEBISCITÀRIES

Les eleccions del 27 de setembre, que tindran caràcter plebiscitari, serviran com a mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític substituint el referèndum que es va impedir realitzar. D’aquesta manera el resultat serà de lectura fàcil i inequívoca per a tothom, dins i fora de Catalunya, i en permetrà l’exercici del mandat corresponent.

Els programes de les candidatures sobiranistes han de deixar clar, com a punt primer i destacat, que votar-les suposa un pronunciament  favorable a la  independència de Catalunya.

L’eix nacional i social són indestriables; per tant, cal fer una aposta decidida per a la recuperació de l’estat social, especialment en educació, sanitat i pensions, com a drets socials i serveis públics essencials.

És imprescindible expressar una voluntat inequívoca de regeneració democràtica, transparència, retiment de comptes, participació ciutadana i lluita contra la corrupció.

B.   DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS

Elaboració d’un projecte de text constitucional en el termini aproximat de 10 mesos, mitjançant un mecanisme participatiu que permeti aplegar més voluntats al projecte a través d’un procés constituent obert en què hi tinguin participació directa els ciutadans (Convenció Constitucional Catalana) i supeditat a un referèndum posterior.

Creació i posada en funcionament de les estructures necessàries del nou estat: hisenda pròpia, seguretat social, transitorietat legal, acció exterior, transició d’infraestructures estratègiques, serveis socials i de salut, proveïment energètic, seguretat…

Exercici dels actes de sobirania necessaris per a construir el nou país.

Recollint el mandat de les eleccions, declaració sobiranista inicial, com a anunci i inici del procés cap a la proclamació del nou Estat, o República catalana, segons els terminis i condicions explicitats en aquest full de ruta. El procés de transició democràtica no quedaria en cap cas supeditat a la vigència jurídica o a eventuals impugnacions d’aquesta declaració.

El procés de transició nacional cap a la proclamació d’un nou estat o República catalana, que s’iniciarà amb les eleccions del 27 de setembre, culminarà en un període màxim de 18 mesos.

C.   RELACIONS INSTITUCIONALS

Inici de negociacions amb l’Estat espanyol de les noves condicions: repartiment d’actius i passius, relacions entre els nous estats.

Obertura de negociacions amb les instàncies internacionals per al reconeixement  i admissió del nou estat.

Mantenir una actitud expectant respecte l’alternativa d’un referèndum vinculant per part de l’Estat espanyol sobre la independència de Catalunya.

D.   CULMINACIÓ DEL PROCÉS

Al final d’aquest procés se celebrarà un referèndum vinculant sobre el text constitucional que culminarà l’exercici del mandat democràtic a favor de la constitució del nou Estat català. El resultat positiu d’aquest referèndum permetrà la proclamació de la independència.

Elecció del nou Parlament ja en el nou marc constitucional.

A partir d’aquest moment, negociar les noves formes de relació amb l’Estat espanyol i la Unió Europea.

Barcelona, 30 de març de 2015

 

Convergència Democràtica de Catalunya – Reagrupament Independentista

Josep Rull i Andreu // Rut Carandell i Rieradevall

 

Esquerra Republicana de Catalunya

Marta Rovira i Vergés

 

Assemblea Nacional Catalana

Carme Forcadell i Lluís

 

Associació de Municipis per la Independència

Josep Maria Roigé i Rafel // Josep Andreu i Domingo

 

Òmnium Cultural

Muriel Casals i Couturier

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat ANC i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.