[Comunicat] L’ANC i la Plataforma ProSeleccions rebutgen l’expedient de la UEFA al Barça

L’ANC i la Plataforma ProSeleccions rebutgen l’expedient de la UEFA al Barça

L’organisme continental estudia sancionar el club perquè els aficionats van exhibir estelades i cridar ‘Independència’

La Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i l’Assemblea Nacional Catalana volem manifestar el nostre rebuig a la decisió de la UEFA d’obrir un expedient sancionador al Barça per les estelades i els crits a favor de la independència de Catalunya a la final de la Lliga de Campions. La UEFA assegura que hi ha un “excés de contingut polític” en aquestes manifestacions, però oblida que van ser fetes de manera completament pacífica, sense discriminar ningú, i que l’afició blaugrana va tenir un “comportament excel·lent”, tal com va incloure en el seu informe el delegat de l’organisme europeu que va presenciar el partit. La reivindicació dels aficionats catalans va ser en defensa dels drets civils.

Aquest expedient de la UEFA suposa un greu atac a la llibertat d’expressió i d’opinió. No pot ser que un organisme com aquest intenti coartar una afició que s’expressa amb esportivitat i sense faltar el respecte a ningú. Per aquest motiu, manifestem el nostre suport al Barça i als seus aficionats, considerant que no es pot posar traves a una afició que viu el futbol com una festa i com una bona oportunitat per reivindicar-se amb uns càntics i uns símbols que no són violents ni estan prohibits enlloc.

Denunciem que el Consejo Superior de Deportes s’equivoca quan no defensa el Barça, que a dia d’avui és un club de la seva competència i al qual hauria de donar suport. En comptes d’actuar com cal, el seu president Miguel Cardenal celebra l’obertura de l’expedient i assegura que “és un toc d’atenció a Catalunya perquè deixi de polititzar l’esport”. Esperem que la UEFA reflexioni i sàpiga corregir a temps una decisió injusta, autoritària i que va en contra de dos drets fonamentals com la llibertat d’opinió i la llibertat d’expressió.

2 de juliol del 2015

       Plataforma-ANC-esportistes
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat ANC i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.