Posicionament de l’ANC respecte de la campanya electoral del 20D

logo ANC quadrat, sobre negre
Com ja sabeu d’anteriors conteses electorals, d’acord amb la llei electoral, l’ANC no pot demanar el vot per a cap candidatura. En conseqüència i per evitar sancions, els criteris d’actuació seran els següents:

 

 

  1. Des de l’ANC no demanarem el vot per a cap candidatura.
  2. L’ANC no organitzarà cap acte durant la campanya electoral amb candidatures o candidats.
  3. Cap representant de l’ANC no intervindrà en actes electorals organitzats per les candidatures.
  4. En conseqüència, l’ANC no formarà part del comitè de campanya de cap candidatura.

Tots els socis i simpatitzants de l’ANC tenim plena llibertat de participar a títol individual a la campanya electoral per donar suport a la candidatura que cada persona consideri oportuna.

Això no obstant, l’ANC insta a la unitat d’acció de les formacions favorables al procés constituent de la República catalana que es presentin a les eleccions espanyoles del proper 20 de desembre.

Entenem que aquesta unitat d’acció, per part dels diputats i diputades i senadors i senadores que siguin elegits al Congrés i al Senat a Madrid, s’ha de centrar en la funció d’altaveus de la voluntat del poble català expressada el 27 de setembre, per defensar el posicionament del Parlament i del Govern de Catalunya i per donar suport als successius passos que legítimament s’emprenguin des de Catalunya, tant per impulsar el procés d’independència, com per la regeneració democràtica i la justícia social que són implícites al procés català.

Aconseguir una representació independentista sòlida al Congrés i al Senat que doni suport als posicionaments del Parlament de Catalunya i defensi els interessos de Catalunya al llarg del procés de separació com a nació, és positiu per reforçar el procés de sobirania fins a formalitzar-la finalment. Per tant, recomanem la participació dels ciutadans catalans el 20D per assolir un progrés major de les forces independentistes.

 

Assemblea Nacional Catalana

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat ANC, Eleccions generals 20D i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.