#7F Natros també vam baixar

7F_pancarta_mostra_petita

Diumenge passat 7 de febrer, des del Vallès Occidental, vam baixar 5 autocars cap a Amposta. En total vam ser 333 persones que ens hi vam desplaçar per donar suport a la manifestació contra el Pla hidrològic nacional (PHN), a banda de les que van baixar amb mitjans propis.

La convocatòria va ser organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) amb la col·laboració de l’Assemblea de les Terres de l’Ebre i d’altres entitats, en clau europea, perquè a l’endemà hi havia convocada la visita d’una delegació d’eurodiputats.

Ni la pluja que ens acomiadava des de Sabadell ni el fort vent que ens va acompanyar a Amposta ens van fer defallir. Ens vam mantenir alegres i combatius cridant els lemes Lo riu és vida, no al transvasament i Independència.

15En els dos autocars que van sortir de Sabadell, en un hi vam poder sentir cançons reivindicatives de les Terres de l’EBre i en l’altre, en Josep Boltaina en va preparar les lletres, versionant-ne alguna. Al llarg de la manifestació vam cantar una estrofa fruit de l’adaptació de la cançó De Roquetes vinc, que feia així:

De Sabadell vinc, de Sabadell vinc, de Sabadell baixo,

al Delta de l’Ebre, a defensar l’aigua i a cantar un rato!

2016021111331821La manifestació va esdevenir una jornada històrica de lluita i reivindicació a favor del respecte per l’Ebre i el seu cabal, l’entorn natural del Delta, l’ecosistema, i, en conseqüència, la seva gent, amb la participació de més de 50.000 manifestants.

Des d’aquí volem agrair molt especialment a la PDE i a tots els voluntaris de l’ANC de les Terres de l’Ebre l’esforç, l’acollida i la magnífica organització del dinar per a 2.600 comensals que ens van preparar en acabar el recorregut.

A l’endemà, una delegació europea es va desplaçar al Delta per valorar la idoneïtat del PHN. Restem a l’espera de les seves conclusions i confiem que es pronunciïn en contra.

Us deixem unes fotografies, que hem recollit de diferents voluntaris, i uns vídeos, com a testimoni de la jornada, com també un vídeo reportatge de la visita dels eurodiputats l’endemà de la manifestació.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Video directahttps://www.youtube.com/watch?v=S2BSC106aEs Catalunya i Aragó es manifesten a les Terres de l’Ebre contra el pla de conca del Partit Popular. Directa

 

Rovirahttps://www.youtube.com/watch?v=O5s0GaPWkA0 Joan Rovira en Lo meu riu a la manifestació d’Amposta. Tiolluiset

 

Vieohttps://www.youtube.com/watch?v=m9OAM_sXR1k Les jotes del final de la manifestació a Amposta. Tiolluiset

 

VideoLizhttp://www.youtube.com/watch?v=1-kNrhkF6BU Community paella for 2500 after PDE march to protect Ebre River Delta. Liz Castro

 

Videocanal21Ebrehttp://www.youtube.com/watch?v=17jtkQdO2gg La PDE adeverteix els eurodiputats del perill del Pla hidrològic per al Delta. Canal21Ebre

 

Ni un pam d’aigua, ni un pam de terra, ni un pas enrere. Nosaltres gestionem el nostre territori, som sobirans. No al Pla hidrològic, no al transvasament!

Lo riu és vida!

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Manifestació, Recull fotogràfic, Vídeos i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a #7F Natros també vam baixar

  1. Retroenllaç: El 5 de juny, manifestem-nos per defensar l’Ebre! | ANC – Sabadell per la Independència

Els comentaris estan tancats.