Òmnium Sabadell organitza unes Jornades sobre la Franja i l’Alguer a Sabadell

2016 La Franja_L_Alguer_Banner_WebÒmnium Sabadell, amb la col·laboració de la Fundació Sabadell Cultura 1859, organitza unes jornades sobre la situació de la llengua i la cultura catalanes a dos territoris que sovint tenim massa oblidats: la Franja i l’Alguer.

Us copiem la informació publicada al  web d’Òmnium Sabadell, perquè la creiem molt interessant de compartir i us suggerim que participeu en els diferents actes, i exposicions que han organitzat.

Quan vam planificar les activitats per al 2016, el tema dels Països Catalans va ser un dels eixos sobre els quals vam decidir treballar. I per això ara us oferim la possibilitat de conèixer millor la situació de la llengua i la cultura catalanes en dos territoris que sovint tenim massa oblidats: la Franja i l’Alguer.

En aquests dos territoris, la llengua catalana viu una situació de minorització, davant llengües molt més poderoses que tenen al seu favor l’administració i els poders polítics. A aquesta fràgil situació se li suma el fet que sovint la transmissió del seu ús, de pares a fills, es trenca. Tanmateix, a tots dos llocs trobem també moviment de resistència i una forta voluntat, per part de molts dels seus parlants, de mantenir i utilitzar la llengua catalana. Són dos territoris de frontera que, per la seva producció literària i artística i per la seva lluita a favor de la llengua comuna, el català, hem de conèixer i ajudar.

Per això hem organitzat aquestes jornades a Sabadell, que esperem que seran enriquidores i engrescadores per a tothom. Us hi esperem!

Programa 

Exposicions Mequinensa!, amb fotografies de Jesús Moncada, i L’Alguer t’enamorarà, amb fotografies de Joan Mayoral
Del 5 al 10 d’abril de 2016, a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c. d’en Font, 25. Sabadell).

Informació sobre la inauguració, horaris i clausura aquí.

Conferència-col·loqui Història, llengua i cultura a la Franja i l’Alguer: diferències i similituds, amb Marcel A. Farinelli, doctor en Història Contemporània, i Hèctor Moret, lingüista i investigador
Dimecres, 6 d’abril de 2016, a dos quarts de vuit del vespre, a  l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c. d’en Font, 25. Sabadell).

Més informació aquí.

Concert Cançons de terres de parla catalana, amb Lo Barber de l’Alguer, Àngel Villalba i Florenci Roc
Dissabte, 9 d’abril de 2016, a les 7 del vespre, a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c. d’en Font, 25. Sabadell).

Més informació aquí.

Us podeu baixar d’aquests enllaços el cartell i el programa.

Preneu-ne nota a les vostres agendes! Compartim llengua i cultura! No us ho perdeu!

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, Exposició i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.