Contra les decisions del TC i el govern de l’Estat: “Els drets no se suspenen”: sindicats, entitats i partits ens manifestarem contra els vetos del TC el dia 29

TC-suspensions-cat (1) L‘ANC , Òmnium Cultural, els partits CDC, ERC, PSC, ICV i CUP, els sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC, entitats com la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), impulsem una manifestació per al 29 de maig amb el lema “Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real”.

La manifestació sortirà a les 12 del migdia de la plaça Urquinaona de Barcelona i es desplaçarà fins al Pla de Palau. Protestarem tant per la suspensió de les lleis d’emergència habitacional i energètica i la llei d’igualtat perpetrada pel Tribunal Constitucional com pel “buidat” de competències del Parlament, entre altres aspectes.

play vídeo igualtatRebutgem el “buidat” de competències del Parlament, les retallades socials, l’increment de les desigualtats i la pobresa, i reivindiquem un aprofundiment en la qualitat democràtica.

 

play vídeo horaris comercialsRebutgem els recursos d’inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que “han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals”, i la retallada de serveis públics per part de diferents governs.

Destaquem un increment “alarmant” de la pobresa i
play vídeo, frackingles desigualtats socials
, i la manca d’instruments per combatre aquestes situacions. En aquest context considerem una “urgència” l’aprovació de la ILP de la renda garantida de ciutadania.

Reclamem el dret a l’habitatge i a l’educació pública play vídeo administració local“de qualitat”.  La retirada de la llei Wert, el dret a una sanitat pública per a tothom i el dret de les persones consumidores.

Reivindiquem  una societat inclusiva, el dret al treball digne, revertir les retallades començant per la darrera play video pisos buitsreforma laboral, que es lluiti per la igualtat de gènere com a manera “fonamental” per assolir la qualitat democràtica i, finalment, la necessitat d’un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real.

En aquest moment les entitats que s’hi han adherit són: CONFAVC, FAVB, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, Òmnium Cultural, ANC, Assat.50, AICEC-ADICAE, Comissió Promotora de la ILP Renda Garantida de Ciutadania, Taula d’Entitats del Tercer Sector, Súmate, AMI, Avalot, Acció Jove, AJEC i CNJC. També convoquen tots els partits amb representació parlamentària excepte C’s i el PP, i les entitats organitzadores esperen que durant els propers dies s’hi sumin més organitzacions i formacions polítiques.

Ciutadans, per la nostra dignitat i per un futur millor, diguem PROU. 

No ens rendim.

IMG-20160428-WA0001

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Contra les decisions del TC i el govern de l’Estat: “Els drets no se suspenen”: sindicats, entitats i partits ens manifestarem contra els vetos del TC el dia 29

  1. Retroenllaç: Els drets no se suspenen! No ho permetem! | ANC – Sabadell per la Independència

Els comentaris estan tancats.