El Ple Municipal va aprovar dijous 26 la moció pel dret a decidir i de suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional espanyola.

IMG-20160525-WA0003Dijous 26 de maig els grups municipals de Convergència i Unió, de la Crida per Sabadell, d’Esquerra Republicana de Catalunya, de Guanyem Sabadell i d’Unitat pel Canvi van aprovar al Ple Municipal de l’Ajuntament de Sabadell una moció pel dret a decidir i de suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional espanyola. 

Resumidament, els principals punts que recull la Moció són aquests:

 • Mostrar el rebuig de l’Ajuntament de Sabadell als requeriments enviats per
  ordre de l’Audiència Nacional espanyola a gairebé tres-cents ajuntaments catalans
  per haver aprovat una moció de suport a la Declaració 1/XI del Parlament de
  Catalunya.
 • Donar ple suport a les persones que, a causa d’aquests requeriments puguin
  ser encausades o citades a declarar per part de l’Audiència Nacional.
 • Declarar que el dret a l’autodeterminació és un exercici cívic i democràtic.
 • Sumar-se a les mobilitzacions que es convoquin per donar suport a les persones encausades i als ajuntaments requerits.
 • Manifestar el compromís del Ple d’executar la voluntat de la ciutadania i les lleis promulgades pel Parlament de Catalunya.

El text complet de la Moció aprovada el teniu aquí

Joaquim Duaso, coordinador de Sabadell per la Independència – ANC, i entitat impulsora de la Moció, va presentar, justificar i exposar al Ple Municipal la Moció en defensa de la llibertat d’expressió, la democràcia i a favor de  l’opinió i l’acció política.

El text de la presentació de la Moció el teniu aqui

Els grups municipals de C’s, PP i també el PSC van votar en contra de  la moció. Que alguns partits, com C’s i PP, gens amics del poble català, votessin en contra era previsible. Que el PSC votés en contra de la Moció va resultar molt decebedor, votar en contra de donar suport als regidors d’altres Ajuntaments perseguits judicialment i votar en contra del Dret a Decidir, per interessos purament partidistes, no te justificació.  Pel respecte que se’ls suposa que tenen a la llibertat d’expressió, per la solidaritat que haurien de tenir amb càrrecs municipals electes com ells, i per dignitat,  s’haurien pogut abstenir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cada dia fem un pas endavant.
Som sobirans!
Nosaltres decidim!

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Moció. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.