10 i 11 de juny. 1a Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès

Cartell Fira economiaEl divendres 10 i el dissabte 11 de juny se celebrarà al recinte de Fira Sabadell la 1a Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès.

L’horari d’apertura serà de 9 del matí a 8 del vespre.

Us recomanem que us reserveu aquestes dates. S’han organitzat espais de formació, networking, audiovisuals, cinefòrum, mercat d’intercanvi, xerrades i taules rodones, tallers,…

Dissabte  s’ha programat la Festa del comerç just i la banca ètica.

Aquí en teniu el programa de tot plegat!

La territorial de Sabadell per la Independència – ANC ha col·laborat en la projecció del  documental d’Enginyeria sense fronteres sobre el model energètic de Catalunya, LES NOSTRES ENERGIES, junt amb altres entitats de la ciutat com Som Energia Sabadell, Òmnium Cultural, i Plataforma per la Llengua. Posteriorment s’organitza cinefòrum amb la presència del seu director, Miquel Carrillo.

El documental ‘Les Nostres Energies’ és una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambientals que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Us convidem a veure la projecció i a participar en el cinefòrum el divendres a les 6 de la tarda.

Fem país respectant el medi ambient i potenciant models sostenibles! Endavant República!

cartellpeli

Aquesta entrada s'ha publicat en Argumentari, Documental, General, Xerrada i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.