Presentació a Sabadell del projecte de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya impulsat per la Plataforma C4 de Sabadell.

logoUs fem arribar la nota de premsa de la Plataforma C4 Sabadell on s’explica la crònica de l’acte de dijous 2 de juny

Ahir, dijous 2 de juny del 2016, a l’auditori del Centre Cívic de Sant Oleguer, mig centenar de persones en representació d’una vintena d’entitats de la nostra ciutat van participar en l’acte de presentació del projecte de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya impulsat per la Plataforma C4 de Sabadell.

A l’acte van intervenir Jaume López i Jordi Rich com a fundadors de Reinicia, la plataforma promotora de la Convenció, Lluís Casanovas Riera, històric activista social i Josep Maria Benaul, professor d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona, històricament compromès amb la difusió del pensament i els valors democràtics. Va tancar l’acte Teresa Mira, arquitecta i membre de la Comissió Constituent. La presentació de l’acte va ser a càrrec de Margarida Massot, membre de la Plataforma C4.

El 5 de març es va constituir a Barcelona la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya amb la finalitat d’estendre sectorialment i territorialment la creació d’espais de deliberació popular que perfilin en quin país volem viure, aprofitant el procés sobiranista i de canvi estructural profund en què es troba Catalunya. Es fa una crida a la societat civil a l’apoderament polític, participant activament en la proposta d’una constitució per al nostre país.

Sens dubte, el “com” acabarà determinant el “què”. La sobirania es pot exercir a l’hora d’aprovar una constitució elaborada pels representants polítics i un comitè d’experts, fruit de negociacions i equilibris, o, des del començament, amb la participació popular proposant els principis generals i les propostes de desenvolupament de la nova constitució, sense delegacions. Aquest és el camí que proposa la Convenció presentada, impulsada per Reinicia i integrada per moltes i variades entitats, que promou aquesta participació popular per a la elaboració d’un Llibre Verd que serveixi com a aportació ciutadana a la nova Constitució de Catalunya.

Per això, aquest procés constituent no és només cosa d’independentistes, és de totes les persones que són conscients que les coses no poden continuar com estan i cal canviar-les amb un exercici de sobirania democràtica, obert, popular, transparent, participatiu i inclusiu.

Vegeu la presentació en power point que ens han cedit amablement. Presentació Plataforma C4 Sabadell

En la clausura de l’actes, s’anuncià com a properes accions, una nova trobada el 6 de juliol i la participació i acollida a Sabadell de la “Marxa Som”, el pròxim dia 27 del mateix mes, amb la celebració d’una assemblea ciutadana per debatre entorn del procés constituent, entre d’altres activitats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Comissió de la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya a Sabadell (C4).

Sabadell, 3 de juny del 2016.

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Plataforma C4 Sabadell, Xerrada i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.