5 d’octubre. Presentació llibre: “I si parlem català?” de David Vila i Ros

05_10_2016_parlem_catala

El dimecres 5 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’auditori del Casal Pere Quart presentem el llibre I si parlem català?, de l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros, editat per Tallers per la Llengua. Es tracta d’un llibre concís i fàcil de llegir. El seu objectiu és despertar l’interès del lector envers les llengües en general i el català en particular, esperonant-lo a utilitzar més la pròpia del país.

Aquí en teniu el text de la contracoberta:

Tots els estudis indiquen que cada cop hi ha més persones que saben parlar català però que, en proporció, cada cop són menys les que realment el fan servir. I una llengua que no és útil està abocada a la desaparició. Hem de veure el got mig ple o mig buit? L’objectiu del llibre no és resoldre aquesta pregunta, sinó dotar-nos d’arguments i recursos per omplir-lo fins que vessi. Les llengües són un patrimoni incomparable i hem d’intentar no només preservar-les, sinó usar-les amb normalitat en el territori que els correspon. És evident que la pervivència de les llengües minorades no depèn exclusivament de l’actitud dels parlants, ans del poder polític, social, econòmic i demogràfic que tinguin al darrera. Tot i així,  si aprenem a desfer-nos dels prejudicis que ens condicionen i ens llancem a fer un ús desacomplexat del català, se n’incrementarà la presència social i esdevindrà, de ben segur, una llengua atractiva i necessària per a les persones nouvingudes i per a tots aquells conciutadans que encara no la parlen.

Podeu saber més coses de David Vila i Ros a través del seu blog Malgrat la boira.

Acte organitzat per: CAL Sabadell, Òmnium Cultural de Sabadell, Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental, Sabadell per la Independència-ANC i Voluntariat per la Llengua-Sabadell.

Us en recomanem l’assistència i la lectura! El català, llengua i identitat.

Aquesta entrada s'ha publicat en Presentació de llibre i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.