[Article] Siguem civilitzats, viatgem amb Rodalies

El pensador de referència del liberalisme, Adam Smith, i el de la socialdemocràcia, John Maynard Keynes, estaven d’acord en una cosa: La importància de les infraestructures. L’escocès va escriure que  la falta d’infraestructures és el principal fre al progrés de les indústries i les ciutats, mentre l’anglès sempre va defensar que la inversió en infraestructures és un element central per reactivar una economia en dificultats.

embus-a-rodaliesSembla clar, doncs, que la prosperitat de Catalunya passa per millorar les carreteres i els ferrocarrils, pel corredor mediterrani, per la connectivitats dels aeroports i pels accessos al port de Barcelona.

Els nostres impostos els recapta el govern d’Espanya, així que haurien de ser les institucions espanyoles que invertissin en aquestes infraestructures i vetllessin perquè donessin bon servei. Ho fan? La pregunta és un insult als usuaris de Rodalies.

La conclusió és òbvia: la nostra prosperitat no és un objectiu de les institucions espanyoles. Necessitem institucions pròpies, doncs. Volem que els nostres impostos serveixin per fer allò que ens cal per no ofegar-nos econòmicament. Si més no, volem comptar-nos per veure quants preferim institucions pròpies i quants es conformen en seguir depenent dels ministeris espanyols. I com es fa per comptar? Doncs es posa una urna i es compten els vots, com a qualsevol democràcia civilitzada.

 

576_1484817342nktrpu_l9_aqkbifsf3w2f_l0uz3vhs8qu1gpfu-humais1o41egwrwmkhs7k3dj7qecgdyfcuqmmtmw1280-h671Enric Casulleras, és doctor en Política Econòmica i professor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Autor del llibre “Parlem d’Economia als joves” en el que exposa una visió crítica de l’economia global. Escrit de forma amena i planera és també una eina per a pares i altres professors. Amb la intenció de promoure l’esperit crític del joves envers el sistema capitalista que els ha tocat viure. Ha publicat diversos articles a la premsa catalana (diari Ara, Nació Digital, El punt Avui,… . Ha estat entrevistat a diversos mitjans televisius.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Article, General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.