Francesc Homs: Mai caminaràs sol

2017-02-20-photo-00000383Vergonya repetida. Quaranta mil ciutadans (i deu mil més al tram zero) vam acompanyar el president Mas i les conselleres Rigau i Ortega fins a les portes d’un judici indigne.

Dilluns dia 27, hem de repetir un gest tan emocionat com vergonyós, tornant a acompanyar un càrrec electe fins a les portes del jutjat. En Francesc Homs, que el 9 de novembre del 2014 era portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, serà jutjat per prevaricació i desobediència per haver organizat el procés participatiu del 9N. Per haver posat unes urnes i que poguéssim parlar del nostre futur.

Les llibertats, a judici

De nou, la vergonya. El silenci. La ràbia. La mateixa que fa tot just quinze dies va omplir el passeig Lluís Companys de Barcelona per demostrar a qui encara no ho vol veure que no és una acció particular, que no es tracta d’un somni messiànic, que això no va de lideratges polítics que puguin portar-se a judici, si és que hi ha alguna llei al món capaç de dur les llibertats a judici. Va de ciutadans compromesos amb el seu futur. I compromesos amb els seus dirigents polítics, siguin del color que siguin, que ens van fer costat quan tots vam demanar posar les urnes.

No ens aturaran

Cada cop hem de sortir al carrer per fer visible que Catalunya és un país que vol decidir sobre el seu futur, que aquest és un procés que —precisament per ser popular i transversal— no té aturada possible. Només ens aturarem amb el vot a la mà davant una urna. I si cal anar mil vegades a defensar el nostre dret a decidir, el nostre futur com a país, ho farem. Aquest tren no el deixarem passar.

Dilluns 27, a la plaça de Sant Roc

Dilluns que ve, Sabadell per la Independència i Òmnium Cultural Sabadell juntament amb partits sobiranistes, també acompanyarem en Francesc Homs en defensa de les llibertats. A les vuit del vespre, ens trobarem a la plaça de Sant Roc davant de l’Ajuntament de Sabadell i ens concentrarem, un cop més i les vegades que calguin, per donar suport a tots aquells que ens van ajudar a dir que volem un país més just, una Catalunya independent, un nou Estat.

T’esperem dilluns. No pots faltar-hi. Endavant República!

Aquesta entrada s'ha publicat en Concentració, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.