Concentració a Sabadell en suport d’en Francesc Homs

2017-02-27-photo-00000844

Mentre la plana major del sobiranisme va fer costat a Francesc Homs a l’entrar a declarar al Tribunal Suprem, Catalunya s’omplia de gent que es concentrava davant els ajuntaments per fer valer la seva veu contra la judicialització del procés. El dilluns dia 27, unes dues-centes persones es van concentrar a la Plaça de Sant Roc, davant l’ajuntament de Sabadell, per fer palès a l’Estat espanyol que no ens farà callar davant la injustícia de veure asseguts al banc dels acusats els nostres representants electes.

2017-02-20-photo-00000383

Pere Farrés (president d’ERC a Sabadell), Oriol Vega (del PDeCAT) i Josep Soler (de Demòcrates de Catalunya) van acompanyar la presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, i el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, en la lectura del manifest, que us reproduïm íntegrament. En acabar la lectura, tots els assistents van cantar l’himne de Catalunya i van acabar amb crits per la independència. El clamor, unànime: la democràcia no es pot inhabilitar.

Manifest de suport al diputat del PDeCAT, Francesc Homs, jutjat per l’Estat espanyol per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre de 2014:

Novament, som a les portes d’un judici polític a un representant sorgit de les urnes. Un judici que pretén inhabilitar un ex-conseller de la Generalitat de Catalunya per haver promogut la democràcia.

L’Estat espanyol ha decidit silenciar la veu dels catalans amb una campanya judicial als nostres representants electes amb l’objectiu d’esborrar l’acció dels nostres polítics. Avui, però, cal recordar-los que la voluntat de decidir el nostre futur com a poble és un dels grans consensos de país: més del 80% dels catalans som favorables a votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya.

L’atac a les nostres institucions i als nostres representants és un atac a una societat sobirana i madura i posa de manifest la incapacitat i la manca de voluntat del Govern espanyol per resoldre un problema polític que, sens dubte, no es resoldrà amb la inhabilitació dels nostres representants escollits democràticament.

Utilitzar els tribunals per impedir el debat polític i criminalitzar els representants sorgits de les urnes és impropi d’un sistema democràtic, atempta contra el pluralisme polític i, en conseqüència, esdevé inacceptable per a qualsevol democràcia.

Davant d’aquest nou intent de frenar un referèndum que és inevitable, refermem la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya de decidir lliurement a les urnes el nostre futur com a poble. Cap judici, ni cap inhabilitació podran aturar el clam democràtic de la nostra societat.

Podran intentar inhabilitar els nostres representants, podran amenaçar-nos i voldran atemorir-nos, però mai no podran silenciar la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya.

Visca Catalunya! Endavant República!

Aquesta entrada s'ha publicat en Concentració, General i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.