L’Estat espanyol ofega premeditadament el pressupost dels serveis socials catalans

benestar-social

4.233 milions d’euros. Aquests són els diners que no hem rebut els ciutadans de Catalunya respecte del total que li corresponia rebre a la Generalitat entre els anys 2010 i 2014, segons el model de finançament vigent a l’Estat espanyol. No ha estat així. No els hem rebut, i els nostres serveis socials se’n ressenten. I molt. L’Estat espanyol ens ofega, i ho fa de forma premeditada, deixant coixa la nostra concepció de benestar social i de justícia cap a les persones, pensin el que pensin.

Aquests més de quatre mil milions són una xifra que s’hauria traduït en millores per a la vida de tothom, independentistes o no.

5 motius per construir la República Catalana

  1. Perquè podrem augmentar els recursos contra la pobresa energètica. Mai més ningú s’ha de quedar sense poder encendre la calefacció quan fa fred.
  2. Perquè es podrà desplegar la Llei de la dependència. I tots aquells que necessiten ajuda per viure el seu dia a dia, també els seus cuidadors, no quedin mai sols.
  3. Perquè hi podria haver més habitatges socials i més ajuts al lloguer. Tindríem la capacitat de gestionar el dret inalienable a l’habitatge.
  4. Perquè hi podrà haver més recursos alimentaris per a qui ho necessiti. Com podem permetre que hi hagi gana al nostre voltant?
  5. Perquè hi podrà haver més atenció als discapacitats. I podran disposar d’allò que necessiten per desenvolupar-se plenament.

L’Estat espanyol perjudica TOTS els ciutadans de Catalunya, pensin el que pensin. Siguin independentistes o no.

Entre tots, hem de fer conèixer aquesta realitat a tothom, Més enllà de les idees i dels colors polítics, la República Catalana és a les nostres mans i cada dia és més necessari que, entre tots, fem futur.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Fem Futur, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.