El proper 29 d’abril, Sabadell acollirà l’Assemblea General Ordinària de l’ANC

AGO_capçalera

El pròxim 29 d’abril, Sabadell acollirà la cinquena assemblea general ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ha de ratificar el Full de ruta de l’entitat.

Hi podran participar tots els socis de l’ANC com a membres de ple dret de l’Assemblea abans de l’1 d’abril i que estiguin al corrent de pagament. S’habilitarà un accés al web https://assemblea.cat on els socis podran verificar la inscripció correcta a l’associació. Aquest accés s’obrirà del 22 de març a l’11 d’abril. Per a qualsevol incidència s’haurà d’enviar un correu a cens@assemblea.cat indicant nom, cognoms, NIF, correu i telèfon de contacte de la persona que té la incidència.

L‘ANC vol garantir la celebració del referèndum, fins i tot en el cas d’inhabilitacions o intervenció de la Generalitat per part de l’Estat, per la qual cosa l’Assemblea General Ordinària haurà d’aprovar el Full de ruta definitiu. Una proposta que es basa en dos fonaments: garantir la celebració del referèndum, fins i tot en cas d’inhabilitacions i intervencions de la Generalitat per part de l’Estat espanyol, i reservar-se la possibilitat d’una declaració d’independència si el referèndum no es pogués celebrar perquè les forces de seguretat de l’Estat ho impedissin amb un ús desproporcionat de la força coercitiva.

referendum

Cóm ha de ser el referèndum segons l’ANC

1. La pregunta ha de poder ser contestada amb un «Sí» o un «No», sense ambigüitats. La proposta seria: “Voleu que Catalunya esdevingui un Estat independent?”

2. L’opció guanyadora ha de ser la que obtingui major nombre de vots, el «Sí» o el «No».

3. Tal com recomana el “Codi de bones pràctiques sobre referèndums”, adoptat pel Consell d’Europa, no s’ha de fixar un mínim de participació ni d’aprovació.

Què pot passar en els propers sis mesos

La proposta del Secretariat Nacional dibuixa tres escenaris possibles a mig termini:

Escenari 1: Aprovació de la Llei de transitorietat jurídica i convocatòria del referèndum. Ambdues qüestions marquen l’inici d’un trencament amb l’Estat espanyol que només s’aturaria amb un «No» democràtic d’una majoria del poble de Catalunya. Ambdós actes polítics seran entesos per l’ANC com a accions d’obediència a les noves lleis catalanes i al poder legítimament constituït el 27 de setembre del 2015, amb un Parlament de majoria independentista.

Escenari 2: Ingerència a les institucions de govern catalanes per part del govern espanyol, prèviament a l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica i a la convocatòria del Referèndum. En aquest cas, l’ANC activaria les accions per tal d’exercir la plena sobirania del poble català amb el reconeixement únic de les institucions catalanes com a representants polítiques legítimament i democràticament escollides. Si es donés una impossibilitat física de fer el referèndum o tingués lloc la supressió, la inhabilitació o la intervenció de les institucions de govern catalanes, l’ANC organitzaria les mobilitzacions necessàries per tal que el Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania del poble català, aprovi la Llei de transitorietat jurídica i proclami la independència. Si el Parlament fos inhabilitat per la força, es valoraria l’activació de l’Assemblea d’Electes de Catalunya com a substitut del Parlament.

Escenari 3: Ingerència a les institucions de govern catalanes per part del govern espanyol, després de l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica. Si el govern espanyol –mitjançant qualsevol tipus d’ingerència a les institucions de govern catalanes i/o a través de mesures coercitives– impedís la celebració del referèndum, l’ANC només considerarà com a vigent la legislació sortint de la Llei de transitorietat jurídica, fent-ne obediència, i farà costat a les institucions democràticament escollides pel poble de Catalunya, garantint la unitat en el suport de les institucions catalanes per tal de promoure de forma activa, decidida i pacífica l’exercici de sobirania del poble de Catalunya.

IV ASAMBLEA GENERAL DE ANC

Les properes setmanes, el poble de Catalunya juga un paper fonamental en la seva història. La pròxima cita, el 29 d’abril a Sabadell. L’any passat, a Manresa, la quarta assemblea va aplegar unes 4.000 persones i s’espera que es repeteixi el nombre d’assistents en aquesta convocatòria. La nostra ciutat serà doncs l’encarregada d’organitzar aquesta assemblea i necessitem l’ajut de 200 voluntaris per dur a terme tota mena de tasques: control d’entrada, punts d’informació, acompanyament… Si creus que pots venir a donar un cop de mà, posa’t en contacte amb nosaltres per correu electrònic (voluntaris@sbdxi.cat) o passant pel local del carrer Illa número 3. Sereu molt benvinguts!

Podeu consultar aquí el document íntegre del Full de ruta que s’ha d’aprovar a l’AGO del pròxim 29 d’abril.

Endavant, República!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en AGO, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.