Presentat el Pacte Nacional pel Referèndum a Sabadell. Comencem!

Captura de pantalla 2017-04-05 a les 22.17.59

Dimarts passat es va presentar a Cal Balsach el Pacte Nacional pel Referèndum, la plataforma diversa i plural que aplega milers d’entitats locals a Catalunya (130 a Sabadell), compromeses amb l’objectiu d’impulsar un pacte entre els governs de l’Estat i de la Generalitat per un referèndum eficaç i vinculant, en el qual la ciutadania catalana pugui votar sobre el seu futur polític com a nació.

Més de 150 persones —amb l’alcalde de la ciutat, Juli Fernández, a primera fila— es van aplegar al centre cívic de la Creu Alta per assistir a la presentació del Pacte Nacional pel Referèndum. L’acte fou moderat per Teresa Mira i van participar-hi el coordinador del PNR i representants d’algunes de les 130 entitats sabadellenques adherides a aquesta plataforma pel referèndum, com ara la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, el Centre Galego Nós i els Bastoners de Sabadell.

C8lhOB0XkAI44Hn

Joan Ignasi Elena, coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, va destacar la pluralitat i transversalitat d’aquesta plataforma, on hi participen partits polítics de tota mena (PDeCat, ERC, la CUP i els Comuns), organitzacions indicals (CCOO i UGT), entitats culturals locals, federacions esportives, organitzacions empresarials i fins i tot ONGs. “El Pacte té sentit perquè ens afirma com a nació. Som sobirans per decidir el nostre futur col·lectiu de forma democràtica”, va dir Elena, que va negar que el moment que viu el catalanisme polític fos cojuntural: “És un moviment de fons que s’ha fet per quedar-se”. El coordinador del PNR també va voler insistir en què el referèndum no divideix Catalunya, com volen fer creure els contraris a posar les urnes per escoltar la voluntat dels catalans, sinó que ens uneix: “una gran majoria dels catalans creu que el conflicte s’ha de resoldre votant”.

Les entitats, a favor del Pacte

C8liyLtW0AEMq3r

Manuel Navas, president de la FAV de Sabadell va fer referència a la pluralitat d’aquesta plataforma (“va més enllà de nacionalistes, catalanistes o independentistes”) i al paper clau que hi juguen els veïns: “El moviment veïnal històricament ha donat suport al dret a l’autodeterminació. Hi ha una clara voluntat de sumar”. També va parlar del context de crisi econòmica i retallades que ha acompanyat el procés, reivindicant que el poble té dret a decidir tot allò que li afecta. Per Navas, el referèndum és la màxima expressió del dret democràtic a decidir: “Catalunya és una nació i té dret a decidir la seva relació amb l’Estat espanyol”.

El president del Centro Galego Nós, Manel Vázquez, també va parlar dels diferents orígens i sensibilitats dels membres del Pacte Nacional pel Referèndum: “No és qüestió de guanyar ni de perdre. No es tracta de vèncer, sinó de convèncer”. Tanmateix, Vázquez insistia en la necessitat  d’arribar a tothom posant-nos a la pell de qui té dubtes sobre el referèndum, les pensions, l’educació, la sanitat…

C8lrCmMXgAAxrPk

Rubèn Ramiro va donar veu als Bastons de Sabadell i als joves: “Volen fer creure que els joves no hi són, quan hi som d’una altra manera. Tenim molta voluntat per canviar les coses, ens mobilitzem i hi som”. Ramiro també va deixar clar que el referèndum empodera al poble i això fa por.

Difoneu el Manifest pel Pacte! 

El Manifest aprovat pel Pacte Nacional pel Referèndum ha d’aconseguir el màxim possible d’adhesions individuals i col·lectives. El pròxim 23 d’abril, dia de Sant Jordi, s’obrirà el calendari d’adhesions massives. Fins a l’1 de maig, entre tots hem de recollir tantes adhesions al Pacte com puguem.  Si no ho heu fet, podeu adherir-vos aquí. Compartiu aquest enllaç amb els vostres amics i companys!

Junts ho farem possible. Endavant, República!

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Referèndum, Referèndum Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.