8 de maig, xerrada: La República a Sabadell: passat i present

SONY DSC

El dilluns dia 8 de maig, a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Fundació Bosch i Cardellach (c. de la Indústria, 18) tindrem l’oportunitat de trobar-nos per xerrar amb Martí Marín, Carme García i Montse Chacon.

La xerrada tindrà dues parts. A la primera es farà un repàs històric de l’arribada de la Segona República a Sabadell i l’esclafament posterior a mans dels feixistes. A la segona, s’explicarà què es fa des de la Generalitat i des de l’Ajuntament per la recuperació de la memòria històrica i el reconeixement dels represaliats.

Aquest acte el volem relacionar amb la commemoració del 86è aniversari de la proclamació de la Segona República Catalana el 14 d’abril del 1931, tenint en compte que Sabadell fou la segona ciutat catalana on es va proclamar.

Esperem poder-la proclamar de nou ben aviat. Anem treballant, fem camí, sense oblidar, però, la visió de futur. Endavant República Catalana!

Martí Marín i Corbera és professor i escriptor. El 1993 es va doctorar en història contemporània a la UAB, on des de 1994 treballa de professor. La seva tesi doctoral Els ajuntaments franquistes a Catalunya. Política i administració municipal, 1938-1979. Ha estudiat durant anys la immigració a Catalunya durant el període franquista i ha col·laborat amb diverses publicacions. El 2004 va ser el comissari de l’exposició «D’immigrants a ciutadans» al Museu d’Història de la Immigració de Catalunya. Antimilitarista, va fer diverses campanyes d’activisme a favor de la insubmissió contra el servei militar obligatori. També ha sigut membre de l’Assemblea Antimilitarista de Catalunya, des d’on ha promogut campanyes d’objecció fiscal.
Carme García i SuárezVa ser diputada del 2004 al 2008 en la llista d’ICV i EUiA. Ha estat regidora per ICV i portaveu a l’Ajuntament de Sabadell del 2007 a juny del 2014, moment en el qual deixa la seva acta electoral i es reincorpora al seu lloc de funcionària municipal de Serveis Socials. Ha estat Diputada d’Educació de la Diputació de Barcelona. Poc després va anunciar que abandonava ICV i que apostava per la independència de Catalunya. El gener del 2016 és nomenada Directora General de Relacions Institucionals i amb el Parlament
Montserrat Chacon i Rocamora és llicenciada en Història per la UAB i diplomada en Podologia per la UB. Fou membre fundadora i coordinadora de Sabadell per la Independència, assemblea territorial de l’ANC a Sabadell, del 2011 al 2014. En les eleccions municipals del 2016 es va presentar a les llistes d’ERC de Sabadell al segon lloc de la llista com a independent. Des d’aquesta legislatura és regidora de Cultura a l’Ajuntament de Sabadell.
Aquesta entrada s'ha publicat en General, Xerrada i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.