Dimarts 23 de maig, presentació llibre: “O secessió o secessió” de Josep Costa

Tenim el goig d’anunciar-vos la presentació de l’últim llibre de Josep Costa, O secessió o secessió. La paradoxa espanyola davant l’independentisme.

La presentació del llibre, a càrrec de l’autor, es farà dimarts 23 de maig, a 2/4 de 8 del vespre a la llibreria la Llar del Llibre.

L’acte ha estat organitzat per la Llar del Llibre i Sabadell per la Independència – ANC

 

 

 

Josep Costa és professor associat i investigador de l’àmbit de Teoria Política al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment treballa com a lletrat en una administració pública, i està ultimant la seva tesi doctoral sobre la legitimitat del nacionalisme en estats plurinacionals. Llicenciat en Dret i DEA en Ciències Polítiques i Socials per la UPF. Ha estat Visiting Researcher al Centre for Comparative Studies in Race and Ethnicity de la Universitat de Stanford (EEUU) i al Forum for Philosophy and Public Policy de la Queen’s University (Canada). Ha participat en multitud de conferències, congressos i projectes d’investigació i és autor de diversos articles sobre els reptes que comporta la diversitat cultural i nacional a les democràcies liberals.

Espanya i la seua classe dirigent, es troba davant un dilema existencial de primera magnitud. En la seua resposta a l’independentisme català, ha de triar entre salvar la nació o salvar l’Estat. Intentar sobreviure com a estat-nació és l’opció improbable, per molt que fos la preferida per la majoria. Si no es reinventa in extremis com a estat plurinacional, la independència de Catalunya triomfarà.

L’oferta constant de negociació i pacte posa l’Estat a la defensiva, de tal manera que la seua intransigència el deslegitima progressivament. Per aquestes raons, és l’independentisme qui està guanyant la batalla de la legitimitat. En teoria, la repressió dels moviments independentistes els afavoreix en un doble sentit: reforça la seua mobilització per una dinàmica acció–reacció i els dóna legitimitat de cara a l’exterior. El cas català ho confirma.

El dilema és, en conclusió, matar el nacionalisme espanyol o morir amb ell.

En aquest llibre, Josep Costa es proposa arribar al públic català amb un enfocament sobre el procés cap a la independència de Catalunya divulgatiu i pràctic. Activíssim a les xarxes socials i als mitjans de comunicació, Josep Costa presenta de manera amena la paradoxa espanyola. Un llibre clau en un moment clau de la política catalana. (Racó català, llegeix, pensa i opina).

 

Vegeu l’entrevista realitzada per TV3 a Josep Costa, aquí

La sessió promet, no us la deixeu perdre.

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Presentació de llibre i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.