11 de juny, Apunta’t a la Ruta independentista per Barcelona

Us proposem una passejada per Barcelona per descobrir les arrels, conèixer els fets i els llocs fent memòria nacional el diumenge dia 11 de juny.

La ruta té una durada de 3 hores i un recorregut de 2.4 km. i l’organitza la Fundació Reeixida que treballa per recuperar alguns personatges, fets històrics i símbols nacionals.

La sortida començarà a les 11 del matí a la Plaça Catalunya i acabarà a les 2 del migdia al Museu d´Història de Catalunya. Més endavant ja us direm l’hora de sortida des de Sabadell.

Ja us hi podeu apuntar des d’avui mateix i fins el dia 2 de juny enviant correu electrònic a secretaria@sbdxi.cat indicant el vostre nom i cognoms, telèfon de contacte i nombre de persones a inscriure. No badeu! Les places son limitades i així que que quedin exhaurides, en tot cas, quedaríeu en reserva. Anirem confirmant les inscripcions. El preu és de 10 euros per persona.

La Fundació reeixida organitza aquesta ruta que compta amb la supervisió dels millors experts. De fet des de l’any 2008 en que van commemorar el centenari de l’Estelada, no han parat de treure de l’oblit, personatges, fets històrics i símbols que ens fan avançar en la recuperació del que anomenem memòria nacional, tant rica i alhora desconeguda en personalitats extraordinàries i fets singulars.

L’objectiu és recuperar de l’oblit, símbols, personatges, situacions i exemples de lluita, que permetran alhora, comprendre millor la nostra història i enfocar-la a un avenir de llibertat. Avui en un present de lluita i esperança i demà en un futur en llibertat.

Vols saber on es troba exposada l’estelada més antiga? On era la redacció de la publicació Cu-Cut que van assaltar un grup d’oficials espanyols? Qui va col·locar la placa commemorativa del Fossar de les moreres? Qui eren i d´on van sortir els primers detinguts en una manifestació de l´11 de Setembre l´any 1901?

Animeu-vos a venir a descobrir els punts neuràlgics del primer independentisme de finals dels segles XIX i principis del XX a Barcelona i conegueu de forma fidedigna els avatars dels forjadors de l’anhel majoritari de llibertat del poble català d’avui. 

No us perdeu la cita amb la història de les rutes de la llibertat. Les rutes de la independència! Apunteu-vos-hi!

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.