Els ajuntaments per la independència

Des de Sabadell per la Independència-ANC (SBDxI-ANC) volem manifestar els punts següents al voltant de l’actualitat municipal que pot afectar el procés d’emancipació nacional.

El passat 27 d’abril del 2015, un mes abans de les eleccions municipals del 24 de maig, els alcaldables Juli Fernàndez i  Carles Rossinyol, en representació de les candidatures municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió (ara PDeCAT), i Eudald Griera, en representació de la candidatura de la Crida per Sabadell, van signar públicament el document, promogut per l’Assemblea Nacional Catalana, Els Ajuntaments per la Independència, davant de la llavors presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, a la sala d’Unnim plena a vessar de ciutadans testimonis del Compromisos que van contreure els signants.

Vigilants com som als Compromisos contrets, ara volem ressaltar els punts següents:

–—Que l’Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al davant, es posi a disposició del Govern de Catalunya per tot el que calgui per tal de superar les traves que hi pugui posar l’Estat espanyol. Això significa que l’Ajuntament ha de fer tot el necessari perquè la celebració del referèndum del pròxim 1 d’octubre sigui efectiva; cosa que inclou també els mitjans per a una campanya que pugui arribar a tots els ciutadans en aquesta decisió democràtica i transcendental.

—Que es plantegi novament el debat d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en tant que, el posicionament polític d’alguns regidors, sobre la pertinença o no a l’Assemblea pot haver canviat.

—Demanem que l’alcalde o l’alcaldessa, els regidors i regidores i els diputats sabadellencs al Congrés de Diputats que formen part de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) hi participin activament en cas que l’Estat espanyol continuï actuant, en la seva cursa de judicialització i inhabilitació, contra els governants de les institucions catalanes, de manera que el procés d’independència no s’interrompi i se’n garanteixi la màxima legitimitat democràtica i institucional. Aprofitem l’ocasió per fer una crida a la resta de regidors i regidores que encara no s’hi han inscrit perquè s’hi sumin i enforteixin des de la transversalitat l’AECAT.

—Proposem als grups municipals signants dels Compromisos que, sabedors del paper especialment significatiu que tenen els municipis amb la llibertat del nostre país i la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que enforteixen, legitimen i donen suport al procés d’independència, acordin designar, si cal, un alcalde o alcaldessa independentista que asseguri, amb el seu compromís, la voluntat dels sabadellencs de fer realitat el referèndum.

Com a ciutadans responsables que volem exercir el dret de votar, expressem el nostre parer, el fem públic, i fem saber que no ens aturarem fins a arribar democràticament a la nostra fita: la llibertat del nostre poble i la construcció d’una república social, equitativa i justa.

 

Sabadell per la Independència – ANC
21 de juny del 2017

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.