On votar? 7 passos, 7 vots

ARA DEPÈN DE TU

Per garantir el teu dret de votar hi ha persones innocents amenaçades amb llargues penes de presó, més de 700 alcaldes imputats i un govern que resisteix perquè no liquidin la democràcia catalana.

Ara et toca a tu. L’1 d’octubre ens ho juguem tot.

Només amb una participació massiva podrem impedir que ens tornin a prendre la llibertat que ens va costar tant d’aconseguir. Aquesta vegada hi hem de ser tots perquè no esclafin els nostres drets per sempre més.

Vota i porta 7 persones a votar. Ara ja tot depèn de tu.

7 passos, 7 vots

Què has de fer perquè l’1-O GUANYI LA DEMOCRÀCIA?

Descarrega’t la llista i aconsegueix completar-la!

1.  Envia un whatsapp a tots els teus contactes preguntant-los si ja saben on han d’anar a votar. Si no ho saben, comparteix-los l’enllaç del web on poden trobar-ho.

Per anar-hi directe, entra en aquest enllaç i sabràs ON VOTAR

2. Truca als pares, avis i tiets, ajuda’ls a localitzar el seu col·legi electoral i assegura’t que podran desplaçar-s’hi.

3. Descarrega’t aquest cartell i afegeix-hi el col·legi electoral que t’ha tocat, tot indicant-ne l’adreça. Imprimeix-ne diverses còpies, deixa’n a les bústies dels teus veïns i penja’n a la porteria i a l’ascensor.

[+] clica per descarregar cartell

4. Pensa en totes les persones que creus que no aniran a votar per algun d’aquests motius: tenen por, dubtes, o no són independentistes.

5. Parla-hi: depèn de tu que també hi siguin. Aquests exemples et poden ajudar.

  • Per a la gent gran i els moderats
EXEMPLES:
Aquí tens exemples de textos que pots enviar per whatsapp i e-mail.
EXEMPLE DE WHATSAPP:

Encara no saps si anar a votar? 🤔

Recorda sempre que votar no només és el més normal del món, sinó que és un dret fonamental i un deure cívic. Renunciarem a una part essencial dels nostres drets i llibertats?

És un dret, a més, reclamat i compartit. La gran majoria dels ciutadans sortiran a votar l’1 d’octubre. De fet, el 80% dels catalans i les catalanes estan a favor de fer-ho. Serem milions; als col·legis electorals estaràs més acompanyat que mai. I una votació massiva és la garantia que el govern del PP hagi d’aturar l’escalada de tensió amb Catalunya. 👬👫👭

Gent gran, joves, amics… T’hi esperem! Serà una jornada festiva en què molts, amb civisme, pacíficament i amb un somriure, anirem a exercir el nostre dret. 🗳

Véns? 😊

EXEMPLE D’E-MAIL:

L’1-O NO TINGUIS POR: VOTAR ÉS EL TEU DRET

Encara no tens clar si anar a votar el diumenge 1 d’octubre? No les tens totes? Et fa cosa? Te n’adones? En una democràcia, mai hauria de fer por anar a votar.

Exercir el dret de vot, el sufragi universal, és l’element bàsic d’un sistema democràtic. Votar és el més normal del món, no permetis que l’Estat espanyol t’arrabassi aquest dret fonamental. Si decideixes no anar a votar per por, estaràs renunciant a una part essencial dels teus drets i llibertats. L’1-O no hi pots faltar, votis el que votis: SÍ, NO o en blanc.

La gran majoria dels ciutadans sortiran a votar l’1 d’octubre. El 80 % dels catalans i les catalanes estan a favor d’un referèndum per decidir el futur de Catalunya. Aquest diumenge, milions de persones aniran als col·legis electorals a votar. No estaràs sol, sinó més acompanyat que mai.

Serà una autèntica festa: queda amb un familiar o amic per anar-hi. No t’ho pots perdre. Gent gran, joves, mares, pares, fills i filles hi participaran. Serem una gentada que amb civisme, amb un somriure, música i, fins i tot, flors, anirem a exercir el nostre dret.

L’actual situació política només es desencalla votant. Cap prohibició per part de l’Estat espanyol no solucionarà la qüestió de l’encaix o desencaix de Catalunya dins l’Estat. El govern espanyol ha demostrat que no té cap límit per aplicar la repressió. I només s’asseurà a una taula de negociació si els catalans i les catalanes anem a votar de forma massiva. En canvi, si no hi ha una alta participació el govern espanyol no tindrà cap impediment per acabar d’aplicar totes les seves mesures de repressió.

El teu vot és més important que mai, cal anar a votar per negociar i avançar.

  • Per als que creuen que una altra Espanya és possible

El canvi a Espanya només és possible si l’1-O és un èxit. Tenim l’oportunitat de fer caure el règim del 78. Si tu no hi vas, el PP guanya.

EXEMPLES: Aquí tens exemples de textos que pots enviar per whatsapp i e-mail.
EXEMPLE DE WHATSAPP:

L’1-O és la moció de censura per fer fora el PP.💪🏼

Si anem a votar massivament, Rajoy haurà de dimitir. Ell és el màxim responsable de l’actual situació política: s’ha negat a dialogar amb Catalunya, ha prohibit el Referèndum i ha retallat drets democràtics. La millor resposta a l’immobilisme d’aquesta dreta antidemocràtica és votar en massa.

✊🏼🗳Tenim una oportunitat única de fer caure el règim del 78. Un règim que, si ens quedem a casa, encara es veurà més legitimat per continuar aplicant mesures regressives contra els drets i les llibertats col·lectives pels quals tant hem hagut de lluitar. Els demòcrates no podem fallar, ens hi va el present i el futur de les properes generacions. 👬👫👭

L’1-O començarem a fer possible el canvi a Espanya amb una mobilització sense precedents. ATUREM EL PP!

EXEMPLE D’E-MAIL:

L’1-O VOTA PER FER FORA A RAJOY I DEFENSAR LA DEMOCRÀCIA

L’1-O és la moció de censura per fer fora a Mariano Rajoy. Si anem a votar massivament, el president del Govern espanyol haurà de dimitir. Ell és el màxim responsable de l’actual situació política: s’ha negat a dialogar amb Catalunya, va recollir signatures contra l’Estatut, ha prohibit el Referèndum i ha retallat drets democràtics. La millor resposta a l’immobilisme és anar a votar.

La democràcia i la llibertat d’expressió estan en joc. Als darrers dies hem pogut veure la pitjor cara de l’Estat: detencions sense garanties judicials i multes a membres del Govern català, imputació de 700 alcaldes, persecució d’urnes i paperetes, prohibició de cartells i publicitat, suspensió de facto de l’autogovern (finances i Mossos). Què serà el següent? No podem permetre aquesta deriva autoritària: l’1-O hem d’anar a votar per defensar la democràcia.

El canvi a Espanya només és possible si l’1-O és un èxit. Una gran mobilització a les urnes el pròxim diumenge pot provocar el sacseig que l’Estat espanyol necessita per fer inevitable una nova transició i democratitzar-se. Tenim l’oportunitat de fer caure el règim del 78 i aconseguir que Catalunya sigui respectada. L’1 d’Octubre és una escletxa d’oportunitat per a tota Espanya.

Si tu no hi vas, el PP guanya. Si l’1-O no hi ha una alta participació, el govern del PP es veurà legitimat per aplicar mesures regressives contra l’autogovern de Catalunya i les llibertats democràtiques de tots, independentistes i no independentistes. Els demòcrates no podem fallar, està en joc tot el que va costar tant d’aconseguir.

El teu vot és més important que mai, la democràcia està en joc

MATERIAL

Aquí tens material per compartir a xarxes socials.L’1-O votaré per tu >>

  • Per als que tenen clar que NO volen la independència

Els que volen votar Sí, els que volen votar NO o els que volen votar en Blanc. Tots hem de poder decidir mitjançant el vot. És el teu dret. Que no te l’arrabassin.

EXEMPLES:
Aquí tens exemples de textos que pots enviar per whatsapp i e-mail.
EXEMPLE DE WHATSAPP:

Puigdemont ha assegurat que aplicarà el resultat de l’1-O. 😨

Si l’1-O guanya el SÍ, es declararà automàticament la independència. Junts pel Sí i la CUP ja han confirmat al Parlament de Catalunya que, si el resultat és positiu per un sol vot de diferència, tiraran endavant la declaració unilateral d’independència.

En canvi, si guanya el NO, es convocaran eleccions autonòmiques i el procés independentista haurà acabat. Això també ho ha comunicat el mateix Puigdemont.

Ara mateix les enquestes indiquen que hi haurà una alta participació i que el SÍ i el NO estaran frec a frec. Però l’actuació de l’Estat aquests últims dies ha fet que la mobilització del SÍ s’hagi disparat, pel que es veu al carrer i a les xarxes.

I tu, què faràs? 🙄

EXEMPLE D’E-MAIL:

SI NO VOLS LA INDEPENDÈNCIA, L’1-O VOTA NO

Si no estàs d’acord amb la independència de Catalunya, vota NO. Digues la teva, no et quedis a casa. El Referèndum és el millor instrument per escoltar l’opinió de tots. Els que volen votar Sí, els que volen votar NO o els que volen votar en Blanc. En democràcia, és la gent qui ha de poder decidir mitjançant el seu vot. És el teu dret.

Si no vas a votar, la situació política no millorarà. Sense una gran mobilització a les urnes, el govern de Rajoy entendrà que no li cal negociar res amb Catalunya i mantindrà la repressió. Per tant, sense diàleg i manca de voluntat negociadora per part de l’Estat, el problema encara es farà més gros i el Procés polític seguirà i seguirà. Només votant forçarem els nostres governants a trobar una solució. Quedar-se a casa no resol res.

Les enquestes indiquen que hi haurà una alta participació i que el SÍ i el NO estaran frec a frec. Si l’1-O et quedes a casa i guanya el SÍ, no et queixis, eh? El Parlament de Catalunya té previst tirar endavant la independència en cas de victòria del SÍ. Que no et faci mandra: vota NO!

Si guanya el No, es convocaran eleccions autonòmiques immediates. El govern català s’ha compromès a convocar eleccions catalanes en cas que la majoria dels votants optin pel NO. Per tant, si votes NO, un nou període polític autonòmic s’obriria a Catalunya i el debat sobre la independència ja no marcaria l’agenda política.

VOTAR ÉS LA TEVA MILLOR OPCIÓ

MATERIAL
Aquí tens material per compartir a xarxes socials.

Vídeo promocional de la campanya LIBRE 1-O >>

 

6. Dissabte recorda a tothom que l’endemà és el gran dia i que, sobretot, cal anar a votar d’hora.

7. Diumenge vota ben d’hora de bon matí, fes-te una foto votant i comparteix-la amb tothom a les xarxes socials.

Tots hem de poder decidir mitjançant el vot. És el teu dret. Que no te l’arrabassin.

L’1 D’OCTUBRE ENS HO JUGUEM TOT. PASSA AQUESTA INFORMACIÓ A TOTS ELS TEUS CONTACTES.

Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicat ANC, Endavant República, General, Referèndum, Referèndum Independència, Vídeos i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.