Memorial Lluís Companys a Sabadell: Programa d’actes 2017

Un any més, el Memorial Lluís Companys a Sabadell, del qual Sabadell per la Independència-ANC forma part juntament amb altres entitats i partits de la nostra ciutat, ha organitzat tot un seguit d’actes per recordar i reivindicar la figura del president Companys i, a través seu, totes les persones que van ser víctimes del feixisme i van donar les seves vides en defensa de les nostres llibertats

Programa del Memorial Lluís Companys a Sabadell 2017

Diumenge, 15 d’octubre: acte central d’homenatge, a les 11 del matí, a la Masia de Can Rull (Parc Catalunya).

Comptarem amb la col·laboració de Miquel Serra, actor que ens llegirà dos textos: un fragment d’un discurs que Lluís Companys va fer en un míting rabassaire, a Martorell, el 24 de febrer de 1924; i un altre fragment, també sobre els rabassaires, procedent de la biografia de Lluís Companys que va escriure el sabadellenc Amadeu Aragay, cap als anys 1941-42. També tindrem l’acompanyament musical del grup Els Notes.

Un cop acabats els parlaments i lectures, el Memorial Lluís Companys i aquelles entitats que així ho desitgin podran fer una ofrena floral al monòlit en record de Lluís Companys.

Dijous, 19 d’octubre del 2017

  • A dos quarts de vuit del vespre, al Casal Pere Quart (Rambla, 69. Sabadell; vegeu el mapa), conferència «Lluís Companys: de Sabadell al Palau de la Generalitat. Un trajecte significat per l’impuls de pacificar socialment el camp», a càrrec de de Jordi Pomés Vives, professor d’història contemporània de la UAB.
  • A tres quarts de 9 del vespre, visita guiada a la seu de l’antic Cercle Republicà Federal (c. de Narcís Giralt, 40; vegeu el mapa), a càrrec de Genís Ribé Monge, historiador i tècnic del Museu d’Història de Sabadell.

Del 17 al 31 d’octubre: exposició «Lluís Companys. Polític fins a la mort (1882-1940)»

L’exposició, produïda per la Fundació Josep Irla, es podrà visitar a l’Ajuntament de Sabadell (pl. del Dr. Robert). Més informació sobre aquesta exposició aquí.

Per conèixer millor el Memorial Lluís Companys a Sabadell, podeu visitar el seu blog.

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, Conferència, Exposició i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.