Presentació de “La llengua dibuixada” d’Enric Larreula

El dimarts 21 de novembre de 2017, a dos quarts de vuit del vespre, presentem a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell l’obra La llengua dibuixada, d’Enric Larreula. Comptarem amb la participació del mateix autor i de David Vila i Ros, escriptor i dinamitzador lingüístic.

Acte organitzat per: CNL Sabadell, Òmnium Sabadell, Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental i Sabadell per la Independència-ANC.

Amb la col·laboració de: La Llar del Llibre i Voliana Edicions

L’obra – En aquest llibre, Enric Larreula ens parla de la seva lluita per salvar l’ús de la llengua catalana tot aprofitant els dibuixos que, entre els anys 1977 i 1984, va fer per a la revista Butlletí dels Seminaris de la DEC d’Òmnium Cultural, en els quals intentava ridiculitzar les actituds i el discurs dels contraris a la Normalització Lingüística. Com que la situació actual de la llengua catalana continua essent crítica, ha afegit nous acudits per continuar denunciant-ho.

L’autor – Enric Larreula va néixer a Barcelona l’any 1941. Va escriure i interpretar cançons, fins que a finals dels anys 60 es va vincular a Òmnium Cultural, des d’on, a més de fer classes en escoles, va treballar intensament per normalitzar l’aprenentage del i en català. Després, ja amb el títol de Filologia, va treballar com a professor a la UAB preparant els futurs mestres. Sempre amb la intenció de treballar per la llengua, ha publicat més de cent llibres de literatura infantil, juvenil, i també per a adults. Ha guanyat en dues ocasions (anys 1990 i 2000) el Premi Pere Quart d’humor i sàtira i ha fet aportacions a la reflexió sociolingüística com Dolor de llengua (2002).

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Presentació de llibre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.