Cicle de xerrades República catalana

Tenim el goig d’anunciar-vos l’obertura del cicle de xerrades República catalana.

L’objectiu de cadascuna de les tres xerrades és analitzar des de diferents punts de vista el període entre el referèndum de l’1 d’octubre fins les eleccions del 21 de desembre.

Per això comptem amb tres experts: Josep Costa professor de teoria política de la UPF; David Fernàndez enginyer industrial, economista i vicepresident del Cercle Català de Negocis i; Vicent Partal  periodista i director de Vilaweb; que des de diferents àmbits ens ajudaran a tenir una imatge real de la situació, lluny de tergiversacions i mentides.

El dia 30 de novembre, Josep Costa a la xerrada Parlem dels presos. Què representa el 155? Què ens falta fer? ens parlarà des del punt de vista jurídic: com tenim la República, què significa l’aplicació de l’article 155, legalitat i il·legalitat en l’aplicació del 155, en quina situació poden sortir els presos, què pot passar amb el govern a l’exili, com es poden afrontar les eleccions amb èxit, etc.

El 4 de desembre, David Fernàndez, a la xerrada Economia, La Generalitat intervinguda, la Hisenda catalana, la fugida d’empreses… Què passarà a partir d’ara? Valorarà des del punt de vista econòmic què significa la intervenció de l’administració pública per l’article 155, fins a quin punt afecta la sortida de les seus d’empreses, la dependència amb el BC Europeu, aliances amb altres països,  punts forts i punts febles en la negociació amb l’estat, etc.

El 14 de desembre, Vicent Partal parlarà de Política. Present i futur de la República catalana. Com hem d’entendre els eleccions del 21D, com les hem d’encarar, com n’haurem de llegir els resultats, quin paper poden tenir els presos i exiliats durant la campanya, repressió de l’estat amb el 155, com es pot configurar un govern executiu i un representatiu a l’exili, etc.

Som-hi! Per la temàtica i els seus ponents, de ben segur que us interessen!

Aquesta entrada s'ha publicat en Cicle xerrades, General, Xerrada i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.