Taller de no-violència de la mà d’En Peu de Pau, el dijous 18 de gener

Us convidem al taller de no-violència que se celebrarà aquest dijous, 18 de gener, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach, que realitzarem en col·laboració amb En Peu de Pau, el col·lectiu que fomenta i instrueix en l’acció no-violenta durant les mobilitzacions.

El Taller té un nombre màxim d’assistents i per tant, si hi esteu interessats, cal que us hi inscriviu al correu: voluntaris@sbdxi.cat i que hi deixeu les vostres dades (nom sencer, telèfon i adreça de correu).

Durant aquests anys de lluita hem après que res ens serà regalat i que necessitem tenir més formació física i emocional per a aconseguir, amb suficient fortalesa mitjançant l’acció pacífica i no-violenta, el nostre objectiu: assolir la república catalana.

Ens necessitem formats en la no-violència durant les mobilitzacions que mantindrem i difondre els mateixos missatges i consignes de comportament que evitin que les manifestacions acabin amb cap mena de disturbis o incidents.

Els catalans no tenim un exèrcit per vèncer l’Estat espanyol. Però si que tenim les eines per vènce’l econòmicament, políticament i socialment i d’aquesta manera assolir la República. I aquestes eines es basen en la no-violència.
Per fer servir aquestes eines i portar-les a la pràctica, primer cal la teoria, cal formació i aprenentatge.
Així doncs, per començar a formar-nos com a nous defensors de la no-violència i de la República catalana, us convidem a llegir aquests articles. El primer es per entendre l’estratègia de la no-violència i els 4 següents és conèixer els exemples de Ghandi (sempre mal entès), Sèrbia, Polònia i el moviment pels drets civils dels afroamericans als EUA.
4: Solidaritat: les dones invisibles de la resistència no-violenta polonesa: https://www.elnacional.cat/ca/politica/dones-no-violencia-polonia-independencia_219693_102.html
També podeu llegir a un dels millors teòrics de la no-violència, Gene Sharpe:
Aquesta entrada ha esta publicada en Article, General, Taller. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.