Constitució de l’Espai Democràcia i Convivència

El dimarts 27 de març es va constituir l’Espai Democràcia i Convivència, que reuneix diverses organitzacions entre les quals l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, Unió de Pagesos, Comissions Obreres (CCOO) i Unió General dels Treballadors (UGT), Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC) i LaFede.cat, organitzacions per a la justícia global.

Aquests són els valors compartits en el seu manifest fundacional:

  1. Ens aplega la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidit el seu futur polític i la democràcia.
  2. Manifestem preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques i la polarització social produïda en l’actual situació, del país.
  3. Ens constituïm en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans, ciutadanes, i la cohesió social.
  4. Considerem que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, demanem a totes les institucions catalanes, de l’estat i europees a cercar les formes i espais pel diàleg i la negociació política.
  5. Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica i ferma en defensa de les institucions, del respecte a la diversitat del país i dels drets fonamental, a favor del diàleg.
  6. En comprometem a respondre de manera coordinada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i a treballar per la convivència, la cohesió social i el diàleg. Davant d’aquests fets no descartem cap forma pacífica de mobilització i resposta de país.

La primera acció anunciada és una gran manifestació a Barcelona el 15 d’abril a les 11.30 del migdia a la plaça Espanya, per clamar per la llibertat dels ostatges polítics i el retorn dels exiliats. La cita coincidirà amb els 6 mesos d’empresonament a Soto del Real del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez.

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, Manifest i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.