Els ciutadans ja ens podem sumar a la querella col·lectiva contra Llarena per prevaricació.

Que sigui benvinguda la iniciativa del col·lectiu de juristes que, al voltant d’una iniciativa ciutadana, s’han coordinat per presentar una querella col·lectiva contra el jutge Llarena del Tribunal Suprem espanyol!

Per poder presentar la querella es necessita, en primer lloc, la targeta censal. Si la tens conserva-la! Si no la tens has d’anar a demanar-la a l’Oficina del Cens, a Barcelona.

Si vols t’hi portem amb autocar. El primer autocar previst sortirà el dijous 17 de maig, a 2/4 de 10  del matí, des de la plaça Marcet. I tornarà quan tothom ja tingui la seva targeta censal. Per fer la reserva del seient cal que passis pel local, els feiners de 6 a 8 de la tarda i que abonis 8 €.

La iniciativa pren el nom de Querellants per la República. Hi ha obert un canal i un grup a Telegram i, també un compte a Twitter per a difondre informació sobre tots els passos que es faran.

Aquesta iniciativa va sorgir a partir de la intervenció del catedràtic de dret constitucional Javier Pérez-Royo al programa «Preguntes freqüents» de TV3 quan va argumentar que qualsevol ciutadà podia querellar-se contra Llarena perquè s’havia vulnerat el dret de sufragi passiu de Sànchez i el sufragi actiu de tots els votants del 21-D.

La querella es presentà al Tribunal Constitucional espanyol perquè el Suprem és incompatible per a decidir sobre una querella que afecta un jutge del mateix tribunal. Si el TC la tomba, s’hi podria presentar un recurs. Si també fos rebutjat, ja es podria acudir al Tribunal d’Estrasburg.

Aquesta entrada s'ha publicat en General, Recull signatures i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.