[Crònica i recull fotogràfic] 11 de maig: 2n Sopar GROC solidari

El divendres 11 de maig vam retrobar-nos per sopar en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats en el 2n Sopar Groc Solidari organitzat per Sabadell per la Independència i Òmnium Sabadell.

Va ser una gran vetllada, entre amics, plena de reivindicació, en contra de la injustícia i de l’aplicació del 155 que es menja els nostres drets i les nostres llibertats i, com a protesta i solidaritat amb els nostres representants, injustament empresonats i també amb els que no se’ls deixa tornar. Al sopar, hi van assistir el marit, fill i nora de Carme Forcadell , la mare, la germana i el cunyat de Jordi Cuixart, de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). Els vam donar el nostre suport i els vam expressar que no estan sols. Ens van demanar que escrivim als presos. Les cartes que reben cada dia els acompanyen les 16 hores que estan tancats a les cel·les i son com finestres obertes que els mantenen forts i connectats a la realitat.

També ens van acompanyar diputats i representants institucionals que van dedicar unes paraules a la complicada situació que estem vivint. Vam tenir la participació de Gerard Gómez del Moral (diputat d’ERC), Carme García (exdiputada i directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament), Toni Morral (diputat de Junts x Cat), Eulàlia Solé (Junta Rectora d’Òmnium Cultural) i Montserrat Alicart (Responsable de l’Àmbit d’Acció municipal, del PDeCat)

Vam tenir el goig de comptar amb Àlex Elgio, raper sabadellenc condemnat a presó per expressar les seves idees tot cantant que ens va recitar una bonica poesia, i Guillem Bosch, company de Poble Lliure condemnat per enaltiment del terrorisme per acudir a un acte en record de Julià Babia. Tant de bo, segueixin en llibertat. No entenem aquestes sentències, aquesta justícia tan parcial.

Àngels Folch ens va presentar el projecte Horitzons a ma, de Guillem Bosch, un projecte solidari amb la resistència enfront la repressió de l’Estat espanyol a Catalunya i per la construcció d’una República catalana en pau i llibertat. El projecte consisteix en que cada dilluns es penjarà a Twitter () i Instagram (horitzonsama) uns quants apunts d’aquarel·la. Cada apunt anirà numerat. Cal fer un donatiu a partir de 40 € a , o bé  Cal fer la reserva de l’aquarel·la i enviar el comprovant de pagament. Podeu trobar tota la informació al seu perfil de Twitter. En Guillem Bosch ens va donar una d’aquestes aquarel·les que es va sortejar en la rifa solidària.

Tot l’acte va estar conduït per la Maite Martin, periodista i companya de Sabadell per la independència – ANC.

Entre parlament i parlament vam anar intercalant diferents sorteigs. Van col·laborar amb la Rifa Solidària: Associació ANDI Sabadell, Cal Ventura, Carnisseria Miralpeix, Centenari Bakery Shop, Farmàcia Morales, Herboristeria La Campana, Horitzons a mà, La Llar del llibre, Lles Esquí Natura, Rubinat, junt amb Sabadell per la Indepèndència – ANC i Òmnium Sabadell. Gràcies per fer-ho possible.

Vam tenir el privilegi de poder presentar i vendre els primers 19 exemplars del llibre El receptari groc, coordinat per Ada Parellada i amb pròleg de Jordi Cuixart. Els drets d’autor aniran destinats íntegrament a la Caixa de Solidaritat.

Per aquest motiu, els amics de la Llar del llibre ens van deixar alguns exemplars per poder-los vendre durant el sopar. En tenim alguns per vendre al local. El preu de venda és de 17 euros.

Volem agrair a tothom la seva col·laboració solidària amb els presos i exiliats. Assistents, familiars, polítics i establiments col·laboradors. Entre tots aportem granets de sorra a la Caixa de Solidaritat, que està ajudant molt als nostres representants a fer front a les sancions imposades per l’Estat.

A continuació hem volgut deixar el testimoni de l’acte traduït en imatges.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Acte, General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.