L’1 de maig, alcem-nos! Sortim al carrer i alcem-nos per la república dels drets socials! Construïm la República catalana de la gent treballadora!

El dia del treballador, l’1 de Maigla plataforma Alcem-nos, integrada per  l’ANC i la Intersindical, entre d’altres, convoca una manifestació per reclamar una república catalana dels drets socials amb el lema de la manifestació “Alcem-nos per la república dels drets socials”.

La plataforma reclama en el seu manifest que “la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d’una societat realment justa i amb més drets socials”, i afegeix que “la gent treballadora dels Països Catalans només assolirà les cotes de benestar, drets i igualtat que es mereix en el marc de la implementació d’una república catalana edificada des de baix”.

La manifestació sortirà des de la plaça d’Urquinaona a partir de les 6 de la tarda.

S’hi reclamarà “salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, una jornada laboral de 35 hores, la derogació de la reforma laboral, la fi de la discriminació laboral de les dones, l’aplicació de les lleis socials torpedinades pel TC, la rebaixa immediata de les taxes universitàries un 30 %, la fi de la persecució política i judicial dels docents o la llibertat dels presos polítics i dels represaliats”.

Som-hi!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General, mobilització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.