L’1 d’Octubre ja ho vam decidir.

Benvolguts socis i simpatitzants de l’ANC – Sabadell per la Independència i a tothom a qui pugui interessar,

 

El pròxim dia 6 d’octubre es farà a Sabadell una consulta —organitzada per l’Associació Sabadell per la República— per preguntar als sabadellencs si són favorables a la monarquia o prefereixen la república. En la consulta, parlen de república sense concretar. Les vegades que aquesta associació s’ha referit a república sempre ha estat a república espanyola i mai a la república catalana.

La nostra entitat no dóna suport explícit a aquesta iniciativa perquè el poble català ja es va manifestar. L’1 d’octubre del 2017 es va fer un referèndum a Catalunya en què la immensa majoria dels ciutadans van triar la República Catalana com a opció política per al nostre país. Recordem que a Sabadell 54.058 ciutadans (un 86,8 % dels vots vàlids) van dir sí a la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. La resposta feia referència a la República Catalana, no a cap república espanyola i, implícitament doncs, es rebutjava la monarquia. Els catalans no tenim rei.

Aquesta consulta d’ara pretén ignorar el resultat del referèndum de l’1 d’Octubre i ens fa una pregunta en clau espanyola. Ens preguntem si els organitzadors de la consulta tenen present que, en cas que Espanya no vulgui o no faci possible la república, si els organitzadors estaran a favor d’una república catalana independent o preferiran de continuar sota la monarquia espanyola.

Nosaltres creiem que fer factible la república espanyola només és possible trencant l’acord constitucional del 78 i, per tant, la manera més ràpida i segura d’aconseguir-ho és fent possible la república catalana independent.  La instauració d’una república espanyola només depèn dels espanyols. Quan els espanyols ho decideixin, la República Catalana independent, fraternalment, hi donarà suport, si els espanyols ho volen.

Ara, el que pertoca és consolidar la República Catalana proclamada i  explicar-la a la gent que dubta o que encara no en coneix els avantatges i els beneficis que suposa per a tots els que vivim a Catalunya.

Visca la República Catalana!

 

Sabadell, 2 d’octubre del 2019

Aquesta entrada ha esta publicada en Comunicat ANC, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.