Memorial Lluís Companys. Edició de 2019.

Com cada any us presentem la relació dels actes que hem organitzat per al Memorial Lluís Companys a Sabadell 2019.

Vegeu tot segui el programa:

Memorial Lluís Companys 2019: acte commemoratiu institucional

Un any més, el Memorial Lluís Companys a Sabadell impulsa, conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell, l’acte d’homenatge al president Companys i a totes les víctimes del franquisme. En aquesta edició,es farà el dimarts, 15 d’octubre a les 7 del vespre, a la Masia de Can Rull (Parc Catalunya).

L’acte comptarà amb la participació del periodista i exdirector del Memorial Democràtic Plàcid García-Planas, que farà una glossa de la figura del president. També tindrem l’acompanyament musical d’Anna Muñoz (violinista) i Adrià Puigcerver (violoncel·lista).

Al final de l’acte, aquelles entitats que vulguin podran fer una ofrena floral al monòlit erigit en homenatge al president.

Memorial Lluís Companys 2019: visita guiada al “Círcol” Republicà Federal

En el marc de les activitats del Memorial Lluís Companys 2019, en repetirem una que sempre té una bona acollida: la visita guiada a la seu de l’antic Círcol Republicà Federal (c. de Narcís Giralt, 40; vegeu mapa). Enguany la farem el divendres, 18 d’octubre, a les 7 del vespre.  Genís Ribé Monge, historiador i tècnic del Museu d’Història de Sabadell, ens mostrarà les diferents parts de l’edifici i ens n’explicarà la història.

Memorial Lluís Companys 2019: Fotografies inèdites del president Companys durant la Guerra Civil del fons del fotògraf Antoni Campañà

En el marc dels actes que conformen el Memorial Lluís Companys a Sabadell 2019, el dimecres, 23 d’octubre, a les 7 del vespre, al foyer del Teatre Principal de Sabadell (c. de Sant Pau, 6; vegeu el mapa), es farà la conferència  Fotografies inèdites del president Companys del fons del fotògraf Antoni Campañà a càrrec d’Arnau González i Vilalta , historiador i professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Arnau González i Vilalta (Barcelona, 1980) ha centrat les seves principals investigacions en diferents aspectes del na­cio­nalisme català del període 1931-1945. Així, a més d’articles i participacions en con­gres­sos, ha publicat, entre d’altres, els llibres següents: La nació imaginada. Els fonaments dels Països Catalans (1931-1939)Els diputats de Catalunya a les Corts Constituents (1931-1933) i La irrupció de la dona en el ca­ta­la­nis­me (1931-1936), tots tres el 2006; La creació del mite Companys. El 6 d’octubre i la defensa de Companys per Ossorio y Gallardo (Editorial Base, 2007); Un catalanófilo de Madrid. Epis­tolario catalán de Ángel Ossorio y Ga­llar­do el 2008 i, , el 2009, Els di­pu­tats catalans a les Corts republicanes (1933-1939) i Cataluña bajo vigilancia. El Consulado ita­lia­no y el Fascio de Barcelona (1930-1943).

També va ser el comissari de l’exposició Une Catalogne Indépendante? Geopolítica y Guerra Civil (1936-1939), que explicava com, durant la Guerra Civil espanyola, les cancelleries europees i americanes i la premsa internacional val valorar seriosament una possible proclamació de la independència de Catalunya. També ha coordinat el llibre Une Catalogne Indépendante?– en el qual van participar destacats acadèmics com Enric Ucelay-Da Cal, Xosé Manoel Nuñez Seixas o Josep Sánchez Cervelló.

Recordeu que també ens podeu seguir al Twitter.

Podeu veure les altres edicions aquí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Acte, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.