Presentem «Protocol M. L’afer Comorera» a Sabadell

Us convidem a la presentació de Protocol M. L’afer Comorera, una novel·la escrita a partir de fets històrics reals que ens apropa la figura de Joan Comorera i ens passeja per una època de la mà de personatges extraordinaris, de ficció però també reals com Artur London, Josep Benet, Manuel de Pedrolo o Solé Barberà.

L’acte tindrà lloc a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell (c. de Sant Antoni, 20) el dimecres, 30 d’octubre de 2019, a les 7 del vespre. Comptarem amb la participació del seu autor, Ramon Breu i presentarà l’acte un representant d’Òmnium Sabadell.

Organització: Sabadell per la Independència-ANCLa Llar del LlibreÒmnium Sabadell i Voliana Edicions.

L’obra – El matí del 7 d’agost de 1957, un Consell de Guerra jutjava a Barcelona Joan Comorera, fundador del PSUC i conseller de la Generalitat republicana. Sis anys abans havia entrat clandestinament a Catalunya perquè es considerava el legítim secretari general del seu partit. Havia decidit tornar de l’exili per lluitar contra la dictadura franquista i a favor del que ell sempre havia defensat: un projecte republicà, socialista, catalanista i democràtic. Perseguit pel franquisme i l’estalinisme, durant tres anys i mig Comorera viu clandestinament a Barcelona i sobreviu gràcies a les traduccions que farà de les novel·les del comissari Maigret. Protocol M és un relat històric vibrant i entretingut, que pica l’ullet a la novel·la negra i que ens apropa la figura de Comorera i de tota la seva època.

L’autor – Ramon Breu Panyella (L’Hospitalet de Llobregat, 1956) és professor d’història i d’educació en comunicació, formador del professorat, articulista i escriptor. Coordina el projecte Cinescola, un portal educatiu en català per avançar en l’alfabetització mediàtica dels escolars. Ha rebut diferents premis com ara el del CAC a l’escola; el Premi Aula del Ministeri d’Educació; el Marta Mata de Pedagogia; el Film Història de la UB; o el Baldiri Reixac-UOC d’Innovació Educativa.

Pel que fa a la ficció, les seves obres volen difondre la memòria en contextos de novel·la històrica amb rivets del relat negre clàssic, buscant sempre una escriptura plaent i amena. Ha publicat, entre d’altres, les novel·les La mirada del voltor (2013); Històries secretes (2014); La veritat no serveix de res (2016); Temps de plom (2018); Herois sense horitzó (2019) o Lluny del paradís (2019, Premi Vila d’Ascó).

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Presentació de llibre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.