La Junta Electoral Provincial de Barcelona prohibeix a l’Assemblea fer concentracions a favor de la llibertat de les preses i els presos polítics!

L’excusa és que aquestes concentracions són actes de contingut electorals. La JEP diu que “en aquestes reunions es fa apologia dels drets i qualitats de líders polítics a la presó o a l’exili, que són figures emblemàtiques al capdavant de partits que competeixen entre sí i amb altres partits a les eleccions, de manera que indirectament deriven en reunions de suport electoral a les formacions polítiques a les quals pertanyen”.

Des de l’Assemblea mantenim que “no són actes de propaganda electoral, sinó actes de protesta contra la repressió” i que una altra vegada es “torna a utilitzar com a excusa la campanya electoral per limitar drets”. La Junta Electoral “cada vegada fa una interpretació més restrictiva del dret a reunió i de llibertat d’expressió”.

Les concentracions no tenen caràcter partidista sinó que són en defensa dels drets humans i en contra la injustícia que comet contínuament l’Estat espanyol amb els 3.000  represaliats que hi ha per la causa independentista.

Allò que hauria de fer l’Estat espanyol és escoltar la crida dels Premis Nobel, l’informe d’Amnistia Internacional, el del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU, o els veredictes de la justícia europea i alliberar els presos ara mateix!

Considerem que aquesta decisió de la JEP és una clara vulneració del dret de reunió i de la llibertat d’expressió que no pensem acatar. Per això, l’ANC de Sabadell, el Consell Local per la República, els CDRs del Centre, Sud, Creu Alta i Ponent, Demòcrates de Catalunya,  l’Associació 15 minuts de Pensaments, Sabadell Resisteix, La Forja, la Gent de la Plaça, les MAR Sabadell i Ómnium Cultural Sabadell, us cridem a sumar-vos a una concentració silenciosa per demostrar el nostre rebuig a la Junta Electoral i en favor de l’amnistia dels presos i exiliats i de l’autodeterminació de la nostra nació.

A la plaça de l’Ajuntament, els dies 1 i 8 de febrer. De les 8 fins a 1/4 i mig de 9 del vespre i amb mesures de protecció sanitària.

Per xarxes trobareu un model de full A4 per dur imprès des de casa. Durant la concentració ens mantindrem drets, en silenci i amb el cartell a l’alçada del pit. No hi haurà parlaments i un cop acabada la concentració tots marxarem en silenci.

 

Llibertat presos polítics i exiliats! Amnistia i autodeterminació!

Aquesta entrada ha esta publicada en Concentració, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.