L’Entesa Local de Sabadell pel Debat Constituent ens convida al cicle de tres xerrades

L’Entesa Local de Sabadell ha convidat als socis i simpatitzants de SBDxI-ANC al cicle de xerrades i, de part seva, us fem extensiva la iniciativa 

 

Sempre s’ha dit que la política o la fas o te la fan i tenint en compte la influència que tenen les decisions polítiques en el nostre dia a dia personal, familiar, laboral, educatiu, sanitari… sembla intel·ligent voler participar-hi i no deixar-ho tot en mans de terceres persones exclusivament.

La norma bàsica del nostre estat de dret és la Constitució, arrel de tot l’entramat jurídic que conformen les lleis que articulen els fets i relacions en els diferents àmbits de la societat catalana i espanyola. Ja sabem que aquesta Constitució, de l’any 78, va esser redactada en moments difícils, perquè sortíem d’una dictadura de 40 anys, sota la supervisió d’entitats amb molt de poder (Exèrcit, església, poders fàctics, grans fortunes…) i amb una societat molt temorosa i escarmentada. Des de llavors, quasi no s’ha canviat res i sembla ser que res es pot canviar.

Des de l’Entesa pel Debat del Procés Constituent estem treballant perquè siguem tots nosaltres, per majoria, com en les democràcies avançades, reals i participatives, els que definim com volem que sigui la nostra Constitució en el futur. Per això hem recopilat informació, hem parlat amb juristes experts, hem redactat informes, hem fet vídeos explicatius… i estem fent arribar tota aquesta informació a tothom que ens ho demana, organitzem xerrades i debats informatius i proporcionem les eines perquè tothom que vulgui, i pensi el que pensi, hi pugui dir la seva. Finalment tota aquesta informació que haurem generat entre tots es portarà al Parlament perquè, a qui correspongui, pugui modificar la Constitució actual o fer-ne una de nova, tenint tota la informació del que volem la majoria, de com ens volem governar.

A títol informatiu i sense cap compromís per part vostra, us convidem a l’acte, dividit en 3 parts, que farem els propers dies 17, 21 i  25 de març:

  • El primer, el dia 17 a les vuit de la tarda: Farem una xerrada via Zoom per explicar-vos qui som, perquè estem aquí, què volem fer i com ho farem, si ens hi ajudeu, entre tots i totes. No us ho perdeu, val molt la pena i us aconsellem que ho feu extensiu a la vostra gent. L’assistència als dos primers actes, serà útil també a l’hora de participar en la 3a trobada. L’enllaç per connectar-vos serà el següent:

 

  • El segon, el diumenge 21 a les sis de la tarda: Per Youtube de forma participativa perquè pugueu fer preguntes o donar la vostra opinió, servirà perquè un grup de ciutadans suïssos, bons coneixedors de com funciona la democràcia directa a Suïssa, ens ho expliquin i ens facin molt entenedor perquè pot servir aquest Procés Constituent. Per connectar-vos haureu d’entrar a Youtube i, clicant la lupa, posar el nom: “Democràcia Directa Catalunya : Süissa”

 

  • El tercer, el dia 25 a les vuit del vespre: Per Zoom i amb enllaç a Youtube. Tots els ciutadans i ciutadanes de Sabadell que ho vulguin, podran participar i donar la seva opinió sobre el punt 3er del qüestionari; “Participació política i organització del poder”. Veurem uns vídeos explicatius de 5 minuts de durada i podrem debatre sobre el que en pensem de:
  • La participació de la ciutadania i democràcia directa
  • El control democràtic sobre el poder
  • El poder legislatiu
  • L’Administració electoral
  • El poder executiu
  • El poder judicial

Els enllaços a Zoom i a Youtube per aquesta tercera trobada son:

ID de reunió: 810 2659 0530

Codi de accés: 970556

  • Youtube: Entesa Sabadell DC

Si no ho fem nosaltres està vist que no ens ho farà ningú. Per a poder gaudir d’una societat millor, més justa, més igualitària i amb una democràcia plena, us esperem a tots i totes. No us ho perdeu, val molt la pena!

Entesa Local de Sabadell del Debat Constituent.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.