Arrenca la Campanya per la sobirania energètica

Manifest de l’Assemblea contra les companyies elèctriques que es comporten com voltors:

LES GRANS COMPANYIES ELÈCTRIQUES ENS ROBEN:
INDEPENDÈNCIA!

Davant la contínua pujada del cost de l’energia elèctrica imposada per les grans companyies elèctriques i els estralls socials que estan generant, des de l’Assemblea Nacional Catalana comencem una campanya nacional per denunciar la situació de vulnerabilitat social que això comporta.

Assenyalem com a responsables directes de la pujada de preus de la llum les grans indústries i empreses del sector energètic. Empreses energètiques que formen part d’una estructura al servei de les elits extractives espanyoles que sustenten i s’enriqueixen de l’Estat, al voltant del grup inversor IBEX-35. Alhora, exposem el paper de còmplice necessari que juga Foment del Treball en aquesta pujada de preus.

Assenyalem també el govern del PSOE-Podemos com a responsable polític, que permet el patiment de la població davant l’abús de les elèctriques, i en denunciem la inoperància davant d’aquesta situació d’injustícia social. I convidem el govern de Catalunya a combatre aquesta situació des de les nostres institucions, segrestades encara per la por al 155.

Els homes i dones d’aquest país hauran de destinar una part encara més elevada de la seva massa salarial a fer front al pagament dels subministraments bàsics. La pobresa energètica ha provocat en la història recent del nostre país greus danys socials i humans, i això volem que s’acabi!

Des de l’Assemblea ens solidaritzem amb les classes treballadores i populars catalanes, amb la gent treballadora del nostre país, alhora que alertem del risc que representa aquesta pujada de tarifes de l’Estat per al teixit econòmic i empresarial dels Països Catalans. Una pujada que fa perdre competitivitat a les nostres empreses i que pot posar en risc la recuperació econòmica després del sotrac de la pandèmia de COVID-19, així com escombrar centenars de llocs de treball.

Considerem que cal posar remei a aquesta situació amb propostes: avançant cap a la sobirania energètica mitjançant un pla (acordat amb el territori) per dur a terme la transició energètica, accelerant la posada en marxa de l’energètica pública i verda de Catalunya, i regulant definitivament el sector privat especulatiu. Cal parlar, doncs, en termes de sobirania i independència energètica.

Davant de tot plegat, convidem a la mobilització social i a la protesta focalitzada en contra d’aquests grans tenidors, que juguen amb les nostres vides. Emplacem la societat catalana a autoorganitzar-se territorialment, i de manera transversal, per fer un front comú social per aturar aquesta nova agressió de l’Estat espanyol i dels seus tentacles de poder.

Així doncs, fem una crida al conjunt del moviment popular independentista del nostre país perquè, conjuntament amb les entitats que des de fa anys treballen per acabar amb aquesta injustícia social, activin una protesta contundent i contínua fins a guanyar-nos també el dret a una vida digna en una república catalana independent.

Que deixin de robar-nos. Que se’n vagin! Visca la terra!

Desembre de 202

Aquesta entrada ha esta publicada en campanya sobirania energètica, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.